jun 282007
 
Diverse 2007 - Klik voor grotere versie

Het is wel een heel last minute mededeling, maar dit kreeg ik vanmiddag via de mail binnen:

“De DIVERSE conferentie is inmiddels in volle gang. Ruim 30 leden van de Webstroom community nemen deel aan dit congres dat dit jaar in het Noorse Lillehammer georganiseerd wordt. Tijdens de conferentie worden live uitzendingen verzorgt door studenten teams. Vanmiddag om vijf uur wordt gediscussieerd over het gebruik van de Video iPod in het onderwijs. Bekijk de streams online op de conferentie website

Lukt het je net als mij niet om daar vanmiddag om dat tijdstip bij te zijn, dan kun je altijd nog de filmpjes op YouTube bekijken die de Nederlandse delegatie daar plaatst en heeft geplaatst.

 Reacties uitgeschakeld voor DIVERSE conferentie live te volgen op internet  Tags:

m.gorissen.info

 Gepubliceerd door om 06:54  Internet
jun 282007
 
Mobile - Klik voor grotere versie
“Websites kiezen voor hun mobiele websites steeds vaker een url die begint met m.* en laten het toplevel-domein mobi links liggen.”

(bron)

Klopt. Ik vind het, zeker sinds ik zelf een pocket pc heb geen probleem om de site hier geschikt te maken voor mobiel gebruik, maar waarom ik daar een extra domein voor nodig zou moeten hebben snap ik ook niet. Om er nou voor te zorgen dat mensen gemakkelijker kunnen raden hoe ze de mobiele versie van deze site te zien krijgen hebben ik ook maar een subdomein http://m.gorissen.info/ aangemaakt. Doet niet veel, stuurt je browser gewoon door naar http://www.gorissen.info/Pierre/mobiel. Werkt ook gewoon met een normale browser, dus als je op de links klikt zie je meteen het verschil. Met http://www.gorissen.info/Pierre/full schakel je dan weer terug naar de normale versie. De hele kleine letters onder elk bericht zien er overigens op een PDA een stuk beter uit. Werkt ook met http://m.edukast.nl/ (oeps, werkt nog niet op de verkorte manier voor de Edukast, alleen nog via http://www.edukast.nl/mobile) al vraag ik me af of je (behalve als je wifi gebruikt) iets hebt aan de optie op je PDA podcasts te downloaden. Op de Edukast-website worden overigens nog niet alle niet mobile-safe links uitgefilterd. Zo zit er nog steeds de verwijzing naar de OPML-viewer op http://grazr.com/ in. Nog een beetje tweaken dus.

Maar het is hoe dan ook beter dan wanneer je BareSite gebruikt. Die dienst maakt het mogelijk elke willekeurige website mobiel te maken. Je kunt als site die waarschijnlijk gewoon links en rechts stylesheets verwijderd natuurlijk nooit op tegen een template dat speciaal voor mobiel gebruik ontworpen is. Bij de versie van deze site bij Baresite blijft er dan ook veel meer “rommel” over. Jammer vind ik dat ze bij hun webmaster-instructie nergens aangeven hoe je je pagina zo kunt maken dat Baresite beter kan herkennen wat wel te laten zien en wat niet. Haast alsof ze er vanuit gaan dat dat toch niet gedaan wordt.