Samen podcast kijken

 Gepubliceerd door om 21:10  Second Life
jun 202007
 

Samen podcast kijken
Kijk, dit zal me niet snel overkomen als ik in iTunes een podcast zit te bekijken. Ik zat in Second Life op het plateau van de afdeling Onderwijs en Ice Grey (Gijs de Bakker) kwam langs. Helaas trok zijn systeem de video wat minder goed dan mijn eigen laptop, maar ook zo was het leuk om even bij te kletsen. Alsof je elkaar bij de koffie automaat tegen komt.

Webcam-surveillance betaalbaar

 Gepubliceerd door om 21:05  Internet
jun 202007
 
“De Amerikaanse Troy University gaat studenten die op afstand examens afleggen, in de gaten houden met een webcam. Het onderwijsinstituut hoopt hiermee examenfraude efficiënter tegen te gaan.”

(bron)

Het nieuwsbericht gaat met name over de vraag of dat nu werkt, zo’n webcam en of het geen inbreuk op de privacy is. Maar voor mij sprong het er uit omdat het hier dus gaat om een 360 graden webcam voor slechts 125 dollar!
Aan de website van de leverancier te zien is het nog allemaal heel nieuw en een beetje bèta, maar dit soort hardware voor deze prijzen is natuurlijk heel interessant. Ik weet dat Microsoft er vorig jaar mee aan het experimenteren was, maar toen werden nog geen bedragen genoemd. Ik ben benieuwd of dit nu ook als los product in de markt komt. Zou wel mooi zijn.

 Reacties uitgeschakeld voor Webcam-surveillance betaalbaar  Tags: