Webcam-surveillance betaalbaar

 Gepubliceerd door om 21:05  Internet
jun 202007
 
“De Amerikaanse Troy University gaat studenten die op afstand examens afleggen, in de gaten houden met een webcam. Het onderwijsinstituut hoopt hiermee examenfraude efficiënter tegen te gaan.”

(bron)

Het nieuwsbericht gaat met name over de vraag of dat nu werkt, zo’n webcam en of het geen inbreuk op de privacy is. Maar voor mij sprong het er uit omdat het hier dus gaat om een 360 graden webcam voor slechts 125 dollar!
Aan de website van de leverancier te zien is het nog allemaal heel nieuw en een beetje bèta, maar dit soort hardware voor deze prijzen is natuurlijk heel interessant. Ik weet dat Microsoft er vorig jaar mee aan het experimenteren was, maar toen werden nog geen bedragen genoemd. Ik ben benieuwd of dit nu ook als los product in de markt komt. Zou wel mooi zijn.

Deel dit bericht:

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.