Even wat load wegwerken

before - Klik voor grotere versie

Ik kreeg boze mailtjes van Dreamhost. Blijkbaar verbruikt mijn site een onevenredig deel van de resources op hun server. En aangezien ik me niet bijna 400 dollar per maand kan veroorloven voor een dedicated server bij hun moest ik, vonden zij, wat aan doen. Nou had ik zelf ook al begrepen dat er iets niet helemaal lekker zat met de site. Willem Karssenberg had me afgelopen weekend al een mailtje gestuurd daarover. Hij had met Pingdom zitten spelen en gemerkt dat mijn site hier een stuk langzamer scoorde dan de site van Hans Mestrum. En dat terwijl we allebei bij Dreamhost zitten. Nou zijn er nog wel wat andere verschillen te bedenken: de afmeting van de pagina (die van Hans is meer KB dan de mijne) of een verschil in blogtool (Nucleus v.s. WordPress). Maar wat opviel was dat mijn site vooral tijd verloop tussen het moment van contact en het versturen van de eerste byte. Die informatie had ik met andere tools die de snelheid van een site weergaven nog niet eerder gehad.

Belangrijkste maatregel die ik heb moeten treffen is het tijdelijk uitzetten van de deel van de functionaliteit van de “podcast-plugin”. Die haalde namelijk ook automatisch de omvang van een bestand op en gaf die weer bij een download (wel zo handig). Blijkbaar was dat heftig voor de server. Daarnaast was er een script dat downloads van bestand bijhield dat arbeidsintensief was en de twitterproxy voor de twitterinfo in Second Life moet het met minder frequente updates doen.
En nu maar afwachten wat hun oordeel is…worst case gooien ze de tent hier dicht.
Maar zover ik kan zien heeft het geholpen. In de afbeelding bovenaan dit bericht zie je de oude situatie, en zo ziet de grafiek er nu uit. Vooral de load in het begin is een stuk korter.

0 0 stem
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Hans Mestrum
13 jaren geleden

Ha Pierre, mijn blogtool is geen WordPress, maar MovableType. Daar komt trouwens een open source versie van (MT 4) waar ik al mee aan het testen ben. Dat belooft nog sneller te worden.
Leuke tool trouwens dat pingdom. Ga ik eens goed naar kijken.

Pierre
13 jaren geleden

Ah, dat verklaart ook dat "Powered by Movabletype" icoontje op je pagina. Foutje, er stond me bij dat ik je had horen praten over hoe gemakkelijk het bij Dreamhost was met de auto-install van WordPress. Daardoor was dat blijven hangen als naam van de tool die je gebruikt.
Nou ja, het is natuurlijk nog steeds geen Nucleus. ;-)

Pascal Van Hecke
13 jaren geleden

BTW: nog leuk tooltje hiervoor:
http://simonwillison.net/2006/Oct/17/