Stop de persen: Safari voor windows

 Gepubliceerd door om 22:44  Tools
jun 122007
 
Safari - Klik voor grotere versie

Microsoft wees gewaarschuwd: Apple brengt Safari uit voor Windows en nu zullen al die teleurgestelde IE7-gebruikers overstappen. Pfff, ja hoor. Op dit moment is het nog gewoon een bèta, die reageert zoals bèta versies vaak reageren: met een crash elke 2 minuten.
Ik heb hem geïnstalleerd en geprobeerd en hij gaat er nu weer vanaf want hij is nog lang niet stabiel.
Dat probleem had iTunes ook, en dat is ook redelijk goed gekomen. Maar wat ik nou niet snap is waarom Apple het in zijn hoofd haalt om een applicatie met het Apple-uiterlijk zomaar voor een Windows-omgeving uit te brengen. Dat hebben met iTunes ook gedaan, maar dat was toen blijkbaar geen “vergissing”, maar het is gewoon beleid of zo.
Nou dan wens ik ze veel succes, want dan voorspel ik dat de gebruikers die een “andere” browser aan kunnen al zijn overgestapt naar Firefox of Opera. De rest (van de mensen die XP of Vista gebruiken) wil niets als het niet uitziet als iets van Microsoft. Ik hoop dat de iPhone een groter succes wordt dan dat ik voorspel dat Safari voor Windows gaat worden.

Even wat load wegwerken

 Gepubliceerd door om 22:30  Internet
jun 122007
 
before - Klik voor grotere versie

Ik kreeg boze mailtjes van Dreamhost. Blijkbaar verbruikt mijn site een onevenredig deel van de resources op hun server. En aangezien ik me niet bijna 400 dollar per maand kan veroorloven voor een dedicated server bij hun moest ik, vonden zij, wat aan doen. Nou had ik zelf ook al begrepen dat er iets niet helemaal lekker zat met de site. Willem Karssenberg had me afgelopen weekend al een mailtje gestuurd daarover. Hij had met Pingdom zitten spelen en gemerkt dat mijn site hier een stuk langzamer scoorde dan de site van Hans Mestrum. En dat terwijl we allebei bij Dreamhost zitten. Nou zijn er nog wel wat andere verschillen te bedenken: de afmeting van de pagina (die van Hans is meer KB dan de mijne) of een verschil in blogtool (Nucleus v.s. WordPress). Maar wat opviel was dat mijn site vooral tijd verloop tussen het moment van contact en het versturen van de eerste byte. Die informatie had ik met andere tools die de snelheid van een site weergaven nog niet eerder gehad.

Belangrijkste maatregel die ik heb moeten treffen is het tijdelijk uitzetten van de deel van de functionaliteit van de “podcast-plugin”. Die haalde namelijk ook automatisch de omvang van een bestand op en gaf die weer bij een download (wel zo handig). Blijkbaar was dat heftig voor de server. Daarnaast was er een script dat downloads van bestand bijhield dat arbeidsintensief was en de twitterproxy voor de twitterinfo in Second Life moet het met minder frequente updates doen.
En nu maar afwachten wat hun oordeel is…worst case gooien ze de tent hier dicht.
Maar zover ik kan zien heeft het geholpen. In de afbeelding bovenaan dit bericht zie je de oude situatie, en zo ziet de grafiek er nu uit. Vooral de load in het begin is een stuk korter.