Opening Fontys eiland in Second Life

Aanstaande donderdag is het dan zover: op 14 juni 2007 van 16:00 – 17:00 uur Nederlandse tijd vindt de feestelijke opening van het Fontys eiland in Second Life plaats.
Je kunt die opening bijwonen ook als je géén Second Life account hebt. Op deze pagina vind je een aantal opties om de opening op afstand bij te wonen. Er wordt zowel een Quicktime als WMV livestream aangeboden en via de chat kun je meepraten.
Het eiland is nog t/m de opening besloten, wil je heel graag in Second Life zelf de opening bijwonen, stuur mij dan uiterlijk 13 juni a.s. een mailtje met de naam van je Avatar in Second Life. Dan kunnen we je aan de groep die toegang heeft toevoegen. Let op, er is een beperkt aantal plekken in world, vol is vol.

0 0 stem
Bericht waardering
5 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Marcel
13 jaren geleden

Hi Pierre,

Leuk zo’n opening! Voorbereiding zal wel een hele (mooie) klus geweest zijn.

Kun je iets meer zeggen over de techniek achter die "Quicktime als WMV livestream"? Ben erg benieuwd hoe dat precies in zijn werk gaat.

Alvast bedankt.

Mvg,
Marcel

Pierre
13 jaren geleden

Hoi Marcel,

Ik zal kijken of ik er binnenkort een screencast van kan maken, maar de korte samenvatting: we maken gebruik van Wirecast. Deze applicatie kan tegelijktijd streams produceren in WMV formaat en in Quicktime formaat. De ene wordt dan naar een WMV-streaming server bij SURFnet gestuurd, de andere naar een Darwin streaming server, eveneens bij SURFnet.

Margreet
13 jaren geleden

@Pierre,
Ik wil er graag bij zijn. Had het eerst irl willen bijwonen, maar binnen SL is eigenlijk leuker, en passender bij wat er gebeurt, vind ik. Kun je mij toelaten tot jullie eiland: m2cm Boa?

Wilfred Rubens
Wilfred Rubens
13 jaren geleden

Hoi Pierre,

Ik kan er helaas niet bij zijn. Ook niet virtueel. Ik zit de hele dag te vergaderen , in een hotel waar geen draadloos netwerk is en waar SL zeer waarschijnlijk niet geïnstalleerd is op een PC, voor zover ze een PC met Internet hebben.

Pierre
13 jaren geleden

@Magreet: is geregeld!

@Wilfred: jammer, maar het zal niet de laatste activiteit zijn die we er organiseren, dus er komt nog wel een volgende keer. En als het goed gaat zijn er natuurlijk ook nog de opnames om het achteraf terug te kijken. :-)