Best Practices inblikken presentaties en colleges

“The most important conclusion I drew from the session was that video recording of professors may not be worthwhile; the most optimal solution may be an enhanced podcast or screencast.”

(bron)

Tja, blijft altijd een beetje een discussiepunt of je nou wel of geen pratend hoofd moet opnemen. Inderdaad, als je beperkte middelen hebt dan kun je je beter richten op de slides en de audio, zeker als je zaken wilt regelen met betrekking tot bijvoorbeeld het weg-editen van zaken waar je anders auteursrechtelijke problemen mee krijgt.

Indrukwekkend vond ik overigens Automatic Sync, een automatische maar helaas niet gratis, ondertiteling dienst. Je stuurt het videobestand op, geeft aan hoe je de ondertiteling terug wilt hebben en klaar. Ik heb de demo (m4v-bestand) zitten bekijken en dan realiseer je je hoe gewend wij eigenlijk aan ondertiteling zijn. Zelfs nu het Engels gemakkelijk te volgen is merk ik dat ik ook mee lees met de ondertiteling.
Weet iemand of dit ook voor Nederlandse video’s bestaat?