Van je fototoestel direct naar Flickr

 Gepubliceerd door om 23:19  Tools
jun 112007
 
“Het Amerikaanse Eye-Fi gaat wifi-sd-kaartjes op de markt brengen, waarmee foto’s niet enkel naar de pc kunnen worden overgepompt, maar ook naar sites waar het bedrijf een overeenkomst mee heeft.”

(bron)

Klinkt mooi: kaartje in je fototoestel en het ding is opeens een wifi-fototoestel waarmee je de foto’s direct zonder kabel kunt uploaden. Nu ik weet hoeveel moeite het kan kosten om een konijn aan de wifi te hangen als het netwerk niet helemaal open staat ben ik een beetje sceptischer. En zeker ook als het gaat om de aanslag op je accu die dit ongetwijfeld oplevert. Eerst zien, dan geloven dus.

 Reacties uitgeschakeld voor Van je fototoestel direct naar Flickr  Tags:
jun 112007
 
“The most important conclusion I drew from the session was that video recording of professors may not be worthwhile; the most optimal solution may be an enhanced podcast or screencast.”

(bron)

Tja, blijft altijd een beetje een discussiepunt of je nou wel of geen pratend hoofd moet opnemen. Inderdaad, als je beperkte middelen hebt dan kun je je beter richten op de slides en de audio, zeker als je zaken wilt regelen met betrekking tot bijvoorbeeld het weg-editen van zaken waar je anders auteursrechtelijke problemen mee krijgt.

Indrukwekkend vond ik overigens Automatic Sync, een automatische maar helaas niet gratis, ondertiteling dienst. Je stuurt het videobestand op, geeft aan hoe je de ondertiteling terug wilt hebben en klaar. Ik heb de demo (m4v-bestand) zitten bekijken en dan realiseer je je hoe gewend wij eigenlijk aan ondertiteling zijn. Zelfs nu het Engels gemakkelijk te volgen is merk ik dat ik ook mee lees met de ondertiteling.
Weet iemand of dit ook voor Nederlandse video’s bestaat?

 Reacties uitgeschakeld voor Best Practices inblikken presentaties en colleges  Tags: