Geo-zeilen – 2007

 Gepubliceerd door om 10:46  Geocoding
jun 082007
 
geosailing - Klik voor grotere versie
“Sinds Google Maps begin ik gewend te raken aan het gewoon kunnen ‘opschuiven’ van de kaart. Deze manier van bladeren (die overigens bijna overal anders ook gebruikt wordt) voelt een stuk minder prettig.”

(bron)

Dat schreef ik in 2005, inmiddels is het 2007 en wat denk je: nu kun je de Geosailing race volgen via Google Maps. :-)
Let op! Het duurt even voordat ook de data van de schepen binnen komt. Als je het venster opent staat alles op 0 km/h, na een paar seconden komt de data binnen stromen en zie je ook de boten. Door op de “volg” knop te klikken kun je automatisch inzoomen etc.
Ook nu weer (net als twee jaar geleden) getipt door DutchCowboys.

 Reacties uitgeschakeld voor Geo-zeilen – 2007  Tags:

Kat in het bakkie

 Gepubliceerd door om 07:09  Hardware
jun 082007
 

Op bright.nl staat een verwijzing naar Mr. Lee CatCam. Een website van een kat die foto’s maakt. Het baasje van de kat heeft een klein fototoestel omgebouwd zodat het om de nek van de kat kan hangen en het levert de nodige onverwachte foto’s op als de kat onderweg is. Leuk!

En je kunt natuurlijk wachten op het moment dat iemand dit met video gaat doen. Bij Willem Karssenberg heb je kunnen lezen over digitale videocamera’s van rond de 100 euro die klein en compact zijn. Het model wat je daar ziet is waarschijnlijk nog net wat groot voor een kat, maar dat is een kwestie van tijd.
En natuurlijk moet er ook een GPS ingebouwd worden zodat de foto’s die gemaakt worden direct op de juiste plek in Google Earth weergegeven kunnen worden.

 Reacties uitgeschakeld voor Kat in het bakkie  Tags:

Ken jij Croquet?

 Gepubliceerd door om 06:59  Virtual Worlds
jun 082007
 
croquet

“Ken jij iemand in Nederland die zich bezig houdt met Croquet?” was de vraag die ik gisterenochtend via de telefoon kreeg. “Ehm….” was mijn antwoord terwijl ik me afvroeg waarom iemand de indruk zou kunnen hebben dat ik iets van zo’n spel met balletjes en poortjes zou weten. Hij had het echter over het Croquet project, een peer-to-peer open source virtual world/ontwikkelomgeving. Teleurstelling aan de andere kant van de lijn en de belofte me dan nog wel eens terug te bellen als ik wat zoekwerk gedaan had.
Nee, mijn aandacht wat betreft Virtual Worlds beperkt zich op dit moment tot Second Life. Je kunt niet alles tegelijkertijd doen immers. Maar toch maar wat links gezocht en in mijn FURL-archief vind je daarom een verzameling links.

Snelste manier om een beeld te krijgen van wat het is, is waarschijnlijk deze presentatie (directe link naar de WMV). Snel is dan overigens relatief want het is een demonstratie van ruim anderhalf uur, maar na een half uurtje heb je wel al een redelijk beeld.
Van de ene kant indrukwekkend, zelfs als je veel van de opgeblazen bla bla over hoe onze wereld gaat veranderen door deze software weg denkt. Zorgelijker is eigenlijk dat dit een presentatie is van oktober 2005. Indrukwekkend dat ze dat toen al konden, zeker vanuit het onderwijs gezien verbleekt Second Life bigtime. Maar, het zegt ook iets over de mate waarin het sindsdien is opgepakt. Voorlopig even op mijn lijstje van “als ik een keer meer tijd heb…”.