Ken jij Croquet?

croquet

“Ken jij iemand in Nederland die zich bezig houdt met Croquet?” was de vraag die ik gisterenochtend via de telefoon kreeg. “Ehm….” was mijn antwoord terwijl ik me afvroeg waarom iemand de indruk zou kunnen hebben dat ik iets van zo’n spel met balletjes en poortjes zou weten. Hij had het echter over het Croquet project, een peer-to-peer open source virtual world/ontwikkelomgeving. Teleurstelling aan de andere kant van de lijn en de belofte me dan nog wel eens terug te bellen als ik wat zoekwerk gedaan had.
Nee, mijn aandacht wat betreft Virtual Worlds beperkt zich op dit moment tot Second Life. Je kunt niet alles tegelijkertijd doen immers. Maar toch maar wat links gezocht en in mijn FURL-archief vind je daarom een verzameling links.

Snelste manier om een beeld te krijgen van wat het is, is waarschijnlijk deze presentatie (directe link naar de WMV). Snel is dan overigens relatief want het is een demonstratie van ruim anderhalf uur, maar na een half uurtje heb je wel al een redelijk beeld.
Van de ene kant indrukwekkend, zelfs als je veel van de opgeblazen bla bla over hoe onze wereld gaat veranderen door deze software weg denkt. Zorgelijker is eigenlijk dat dit een presentatie is van oktober 2005. Indrukwekkend dat ze dat toen al konden, zeker vanuit het onderwijs gezien verbleekt Second Life bigtime. Maar, het zegt ook iets over de mate waarin het sindsdien is opgepakt. Voorlopig even op mijn lijstje van “als ik een keer meer tijd heb…”.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Wytze Koopal
15 jaren geleden

Ja, op Educause 2005 (oktober 2005) was ik ook behoorlijk onder de indruk.
Zie het verslag op Edusite

Pierre
15 jaren geleden

Ik heb de link meteen aan het FURL-archief toegevoegd.

Heb jij een verklaring voor het niet breder aanslaan hiervan Wytze?