Ares Tube: YouTube naar iTunes sort of

Ares Tube - Klik voor grotere versie

Omdat er van de Google Developer Day 2007 heel veel films online staan wilde ik die graag op een formaat downloaden die het ook makkelijk maakte er later, in de trein, naar te kijken. Google verwijst zelf naar YouTube waar maar liefst 113 opnames staan. Ik snap die keuze niet helemaal want de kwaliteit van de FLV-versies daar is maar net dragelijk. En dat terwijl het zo’n topmateriaal is. Maar goed, toch maar proberen te downloaden en converteren naar MP4 of zo. Daarbij kwam ik uit bij Ares Tube (voorheen iTube?). Daarin voer je de URL van een video bij YouTube, het programma voert een download van de FLV uit en converteert hem dan naar MP4 (via ffmpeg). Het werkt, maar zoals je in de screenshot kunt zien gaat de kwaliteit er uiteraard niet op vooruit. Google heeft ook één video op Google Video. Die ziet er op het scherm niet echt beter uit, maar ik ben hem nu even aan het downloaden om te kijken of de MP4-optie daar er beter uitziet.

Ik neem aan dat als Apple de YouTube video’s via Apple TV gaat verspreiden er toch wel wat hogere kwaliteit FLV’s beschikbaar gesteld gaan worden. Zoals bijvoorbeeld bij Viddler het geval is. Want dit ziet er in het klein al niet uit, laat staan op een HDTV.

0 0 stemmen
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Waldo Smeets
Waldo Smeets
15 jaren geleden

Inderdaad jammer dat YouTube zo’n slechte compressie gebruikt (zou het zijn om bandbreedte te besparen?). En hopenlijk is het probleem van converteren van FLVs na het beschikbaar komen van de Adobe Media Player voorgoed verleden tijd (zie http://labs.adobe.com/wiki/index.php/… ).

Tot die tijd (en wellicht daarna ;-) ) biedt de FLV Player van Martijn de Visser een goede uitkomst? http://www.martijndevisser.com/blog/a

Pierre
15 jaren geleden

Hoi Waldo,

Ik vrees dat het inderdaad een kwestie van compressie en dus kleinere bestanden is.
Dan maakt het daarna geen verschil meer uit of het een hele goede player is. Ook de FLV Player van Martijn kan van een zwaar gecomprimeerde lage-resolutie FLV niet veel bakken.

Wat betreft de Adobe Media Player, ik wordt niet écht vrolijk van wat ik daar lees: Branding, Advertising, Usage Statistics, Content Protection, …
Leuk voor de ’traditionele’ uitgevers, maar voor mij als kleine content-aanbieder is de FLV Player van Martijn al voldoende, mits natuurlijk de content op een kwalitatief goed genoege manier is opgeslagen. Viddler laat zien dat dat ook met FLV kan.

Waldo Smeets
Waldo Smeets
15 jaren geleden

Oh absoluut waar! De Media Player stelt je (en content distributeurs) ook in staat om gewoon content zonder advertising aan te bieden hoor, net als het afspelen van je lokale FLVs.

Maar ik probeer toch even te begrijpen waarom je de conversies doet om er in de trein naar te kijken. Zet je de boel speciaal om naar een speciaal apparaat (bijvoorbeeld iPod) of speel je ze gewoon op je laptop?

Pierre
15 jaren geleden

ehm, ja daar vraag je zo wat. Ik denk dat het een beetje gewoonte geworden is om het materiaal in iTunes te bekijken. Eerlijk is eerlijk, meestal neem ik niet de moeite om het dan ook nog naar mijn iPod video door te zetten. De accu van mijn laptop is veel beter dan die van de iPod.

Ik blijf FLV voor lokaal gebruik zo’n onhandig formaat vinden. Waarschijnlijk is dat gewoon met de tijd zo ingebakken. Deels ook omdat je er in videobewerkings programma’s al helemaal niets mee kunt, dus als je er een clip uit zou willen halen (of in mijn geval voor een podcast een audiofragment) dan kun je er niet veel mee.