EduKast aflevering 232

 Gepubliceerd door om 20:29  Edupodcast
jun 032007
 

Aflevering 232 van de EduKast staat online met daarin een terugblik op de afgelopen week en dat betekent: dotSUB ondertitels, het Babylon symposium over Social Software, het gastcollege over Second Life bij Marketing Management, twee nieuwe Edubloggers, een Podcast tip en natuurlijk UTF-8.
Met vandaag muziek van 3 Blind Mice.

 Reacties uitgeschakeld voor EduKast aflevering 232  Tags:

Ares Tube: YouTube naar iTunes sort of

 Gepubliceerd door om 12:13  Media
jun 032007
 
Ares Tube - Klik voor grotere versie

Omdat er van de Google Developer Day 2007 heel veel films online staan wilde ik die graag op een formaat downloaden die het ook makkelijk maakte er later, in de trein, naar te kijken. Google verwijst zelf naar YouTube waar maar liefst 113 opnames staan. Ik snap die keuze niet helemaal want de kwaliteit van de FLV-versies daar is maar net dragelijk. En dat terwijl het zo’n topmateriaal is. Maar goed, toch maar proberen te downloaden en converteren naar MP4 of zo. Daarbij kwam ik uit bij Ares Tube (voorheen iTube?). Daarin voer je de URL van een video bij YouTube, het programma voert een download van de FLV uit en converteert hem dan naar MP4 (via ffmpeg). Het werkt, maar zoals je in de screenshot kunt zien gaat de kwaliteit er uiteraard niet op vooruit. Google heeft ook één video op Google Video. Die ziet er op het scherm niet echt beter uit, maar ik ben hem nu even aan het downloaden om te kijken of de MP4-optie daar er beter uitziet.

Ik neem aan dat als Apple de YouTube video’s via Apple TV gaat verspreiden er toch wel wat hogere kwaliteit FLV’s beschikbaar gesteld gaan worden. Zoals bijvoorbeeld bij Viddler het geval is. Want dit ziet er in het klein al niet uit, laat staan op een HDTV.