mei 312007
 

Ik had hem al op een aantal plekken voorbij zien komen: Wikis in Plain English, van dezelfde makers als het filmpje over RSS.

Vreemd genoeg was er echter nog geen Nederlandse vertaling bij dotSUB. Dus die heb ik er maar even aan toegevoegd.
Productietijd: 20 minuten.

Deze vertaling is overigens minder goed dan de vorige. Deels omdat de timing van het oorspronkelijk Engelstalig transcript niet altijd goed is. Maar de teksten in dat transcript zijn vaak net wat lang. Omdat ik een bijna letterlijke vertaling gemaakt heb zijn de Nederlandse teksten ook redelijk lang en daardoor soms te snel weg om goed te kunnen lezen.
Hoe dan ook, het filmpje is weer heel mooi, ook zonder ondertiteling.

mei 312007
 

Wauw, dat is nog eens nieuws. Hans Mestrum, op dit moment nog een bekend/beroemd businessblogger gaat per 1 augustus aan de slag als leergroepbegeleider op het Orion College. Een school voor Havo/Atheneum waar Hans eerder dit jaar al een Studium Generale verzorgde. Zie ook dit bericht bij Hans.
Toch ook wel jammer voor Tulip natuurlijk. Van wat ik zag van Hans zijn werk (zowel in Nederland als daarbuiten was het een bedrijf dat zeker open staat voor dit soort werk (nee, ik ben niet aan het hengelen!). Ze zullen hem er dus zeker missen. Maar ja, dat is ook weer onze winst. Met mensen als Hans gaat het onderwijs er zeker niet op achteruit. 8)