TeacherTube – Pay Attention

 Gepubliceerd door om 12:45  Onderwijs
mei 172007
 


TeacherTube is eigenlijk niet meer dan “slechts” een YouTube kloon gericht op het onderwijs. Raar eigenlijk, al die onderwijs-specifieke versies van bekende Web 2.0 diensten. Maar ja, van de andere kant biedt TeacherTube een heleboel filmpjes die ik nog niet eerder tegen gekomen was (terwijl deze ook op YouTube staat en dan zónder reclame erover Youtube doet dat bij de embed code ook). Het is een inhoudelijk heel mooie film. Ruim 7 minuten met alleen tekst en audio, knap gemaakt. Andere filmpjes zijn gewoon grappig. Alleen knullig dat het (ook hier) zo vaag blijft wat ik precies mag doen met video’s die ik download.
[update] De Teachertube embed code werkte hier niet, daarom toch maar de Youtube versie ingeplakt.

Deel dit bericht:

  6 reacties aan “TeacherTube – Pay Attention”

Reacties (6)
 1. Op http://zbdigitaal.blogspot.com/2007/0
  staat een vertaalde/bewerkte versie met Mojiti. Zie ook de reacties aldaar. Het is alleen nog wachten op de ingevoegde muziek…

  De samenwerking is leuk in ieder geval!

 2. Hmmm, ja en nee. De "vertaalde" versie die bij jou staat moet door alles er omheen veel aan zijn kracht inleveren.

 3. Dat is ook wel weer waar maar als experiment vond ik het toch wel aardig.

  Maar juist omdat er zoveel tekst wordt gebruikt is het lastig dit om te zetten naar een NL-variant. Dat was de eerste aanleiding.

 4. Klopt, het is het proberen waard. Ik denk ook niet dat het met dotSUB wél een echt goed resultaat had kunnen behalen. Ik vrees dat je dan echt een nieuwe versie zou moeten maken waarbij het dan de nodige tijd zal kosten om de zinnen weer op elkaar aan te laten sluiten.

 5. Zijn er eigenlijk vergelijkbare initiatieven in Nederland? Het hoeven niet noodzakelijk Web 2.0 startups te zijn, maar weten jullie bijvoorbeeld van uitgevers of men dit soort repository’s van video’s voorhanden heeft?

  Deze vraag kwam onlangs bij me op, op ons weblog heb ik hier ook over geschreven. Ik ben benieuwd of jullie initiatieven kennen waar ik nog niet van af weet.

 6. Hoi Jeroen, ik heb een reactie bij jouw bericht geplaatst. Korte samenvatting: nee, niet echt.

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.