Niet verder vertellen…..

Squawk - Klik voor grotere versie

Ik durf het bijna niet te bekennen, maar aangezien ik een paar bloggers als friends heb toegevoegd blijft het toch niet lang geheim: ik heb een Twitter en een Jaiku account aangemaakt. Vanaf dit moment mag ik dus geen grapjes meer maken over bibberende twitters die tweets versturen. ;-) Nou ja, eigenlijk heb ík geen account, want aangezien ik dit wilde uitproberen vanuit Second Life heb ik de accounts op naam van Peter McAllister gezet. Pierre Gorissen heeft namelijk voldoende kanalen om zijn ei kwijt te kunnen, maar als onderdeel van de zoektocht naar verhogen van de interactiviteit tussen het SL deel van de Afdeling Onderwijs en het RL deel zie ik wel mogelijkheden voor microblogging.
De foto hierboven toont mijn avatar met de Squawk armband om. Die zorgt er voor dat alles wat ik naar kanaal 42 chat automatisch naar zowel Twitter als Jaiku gestuurd wordt.
Die berichten zie je daar dan weer verschijnen.

Jaiku - Klik voor grotere versie Twitter - Klik voor grotere versie

Twitterbadge Ik heb ook de Twitterbadge waar Marcel eerder over schreef, geïnstalleerd op het plateau in Second Life. Maar de updates daar blijven nog een beetje achter bij die op het Web. Nog maar eens naar kijken dus.

Twitku
Voor posts naar beide omgevingen vanuit een webinterface kan ik overigens Twitku aanraden. Werkt heel handig.

FURL
Als je mijn FURL RSS-feed volgde, dan had je overigens natuurlijk al lang geweten dat dit er aan zat te komen. Er verschenen namelijk heel wat berichten in de nieuwe categorie Microblogging. ;-)

0 0 stemmen
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Willem
15 jaren geleden

"Ik durf het bijna niet te bekennen".
Maar Pierre, Twitter is toch niets om je voor te schamen? Ik ben via dat platform al zoveel wijzer geworden en heb ook anderen kunnen helpen met voorbijkomende vragen. Toegegeven, het is misschien heel vluchtig en je mist misschien weinig als je een dag niet meedoet, maaar wel meedoen isgewoon heel leuk. En naar de toekomst kan ik me voorstellen dat we vast ook nog wel iets didactisch verantwoords mee kunnen verzinnen…
Ja, en die 140 karakters dwingt je om het kort te houden. Ook dat is soms een kunst:-)

Hans Mestrum
15 jaren geleden

En voor degenen die wel eens willen zien wat Jaiku en Twitter is zonder dat ze een account hebben, heb ik een screencast video gemaakt.
http://www.hansonexperience.com/my_we

En dat mag je gerust verder vertellen ;-)

Fred Zelders
15 jaren geleden

Ik zie dat je in je Furl-verzameling Twitterari niet hebt opgenomen. Een bron van veel Twitter info (applicaties, nieuws, voorbeelden van toepassingen. Ik denk zeker de moeite waard: Misschien alsnog doen?

Pierre
15 jaren geleden

@Hans: Hij staat in iTunes klaar voor in de trein :-)
@Fred: Done!