TwitterCamp

 Gepubliceerd door om 22:51  Microblogging
mei 142007
 
Appolocamp - Klik voor grotere versie

Een van de applicaties die ik vanavond gewoon nog even moest uitproberen is TwitterCamp. Het is een applicatie gemaakt met behulp van het Apollo platform van Adobe waarmee je de Twitterberichten van je vrienden zichtbaar kunt maken. Die verschijnen dan als ballonnen op het scherm. Lijkt me heel cool om gewoon fullscreen te projecteren tijdens een conferentie. Maakt het ook voor niet-Twitter gebruikers gemakkelijk de tweets van anderen te volgen. Installeren is een makkie. Alleen jammer dat er groot die reclame voor ApolloCamp op staat. Betekent dus dat je voor elk eigen evenement in de sourcecode zult moeten duiken.
De Twitter-updates komen er overigens sneller binnen dan via Google Talk.
[update] Het blijkt mee te vallen. De tekst is aan te passen in het config.xml bestand en de afbeeldingen staan in de skins map. Zie bijvoorbeeld dit resultaat.

Niet verder vertellen…..

 Gepubliceerd door om 21:14  Second Life
mei 142007
 
Squawk - Klik voor grotere versie

Ik durf het bijna niet te bekennen, maar aangezien ik een paar bloggers als friends heb toegevoegd blijft het toch niet lang geheim: ik heb een Twitter en een Jaiku account aangemaakt. Vanaf dit moment mag ik dus geen grapjes meer maken over bibberende twitters die tweets versturen. ;-) Nou ja, eigenlijk heb ík geen account, want aangezien ik dit wilde uitproberen vanuit Second Life heb ik de accounts op naam van Peter McAllister gezet. Pierre Gorissen heeft namelijk voldoende kanalen om zijn ei kwijt te kunnen, maar als onderdeel van de zoektocht naar verhogen van de interactiviteit tussen het SL deel van de Afdeling Onderwijs en het RL deel zie ik wel mogelijkheden voor microblogging.
De foto hierboven toont mijn avatar met de Squawk armband om. Die zorgt er voor dat alles wat ik naar kanaal 42 chat automatisch naar zowel Twitter als Jaiku gestuurd wordt.
Die berichten zie je daar dan weer verschijnen.

Jaiku - Klik voor grotere versie Twitter - Klik voor grotere versie

Lees verder….