Video Conference met ustream.tv

ustream.tv Conference

Hans Mestrum schreef er al een aantal berichten over, al dan niet in combinatie met Fred Zelders: ustream.tv Je kunt er live video mee streamen, direct vanaf je webcam. Dus waar je bij Youtube en zo het geheel eerst moet uploaden, doe je dat nu live. Net zoals je in het HO bijvoorbeeld via SURFnet zou kunnen doen.
Daarnaast kun je er een videoconference mee opzetten tussen maximaal vier personen. Geen volledige vervanging voor bijvoorbeeld Breeze. Maar ik neem aan dat het voor Skype wel eens de benodigde motivatie zou kunnen zijn om hun videoconference mogelijkheden in de standaardclient snel uit te breiden naar minimaal datzelfde aantal.
Vanavond heb ik met Hans Mestrum en Betsy Weber (van Techsmith) even wat getest. Video is niet slecht, audio redelijk. Onhandig is dat je niet gemakkelijk je eigen audio uit en aan zet. Dat gaat bij de een-op-een videochat in upstream.tv wel goed, maar die knopjes ontbreken nog bij de conference. Nou ja, zal nog wel komen.
Voor de chat bij de broadcast optie gebruiken ze IRC, dus die zou ook nog aan Second Life te koppelen zijn. Helaas zul je in Second Life niets kunnen met de video. Want dat moet Quicktime zijn. Is wel jammer.
Kortom, interface is nog niet altijd even handig en gebruikersvriendelijkheid, maar de mogelijkheden zijn interessant.

[update] Hans Mestrum heeft een korte videocapture online gezet. Zonder onze audio want die bleek niet te zijn opgenomen. Het beeld in de capture is minder vloeiend dan het was.
Betsy Weber heeft een screenshot online gezet met daarin zichtbaar een onbekende inbreker in de conference. Bij Hans was hij niet zichtbaar, bij Betsy en mij wel. Geen audio, geen beweging, alleen een statische afbeelding. Maffe bug.

0 0 stem
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Hans Mestrum
13 jaren geleden

Ja ik denk dat ik teveel van de performance van mijn pc vroeg. Met al die applicaties over elkaar heen ;-) Was niettemin een boeiende ervaring zo. Had dat nog nooit gedaan.
Weet jij of ik de audio toch op had kunnen nemen? Ik kreeg toen ik Camtasia aanzette niet de mogelijkheid om audio aan te zetten. Die vink ging steeds uit. Met de melding dat de audio devices al in gebruik waren.
Overigens stelt Marc daar op mijn blog ook een vraag over. Wellicht weet jij hier meer van.
Bedankt dat je even mee wilde doen in het experiment!

Pierre
13 jaren geleden

Ik kon het niet helemaal testen (was niet in een echte conference), maar toen ik eerste Camtasia startte en daarna pas ustream.tv had ik wel audio-opties op beide plekken.
Wellicht dat Camtasia uit zichzelf "liever" is met het niet uniek claimen van audiodevices?

En ja, er stonden wel heel wat vensters open op een gegeven moment. Het was leuk om te doen, met name omdat het niet gepland was. :-)

Hans Mestrum
Hans Mestrum
13 jaren geleden

Ja dat zou kunnen. Ik had eerst ustream aan staan en toen camtasia opgestart. Nadeel is dan dus dat je het van tevoren wel moet plannen ;-)