Video Conference met ustream.tv

 Gepubliceerd door om 00:26  Internet
mei 052007
 
ustream.tv Conference

Hans Mestrum schreef er al een aantal berichten over, al dan niet in combinatie met Fred Zelders: ustream.tv Je kunt er live video mee streamen, direct vanaf je webcam. Dus waar je bij Youtube en zo het geheel eerst moet uploaden, doe je dat nu live. Net zoals je in het HO bijvoorbeeld via SURFnet zou kunnen doen.
Daarnaast kun je er een videoconference mee opzetten tussen maximaal vier personen. Geen volledige vervanging voor bijvoorbeeld Breeze. Maar ik neem aan dat het voor Skype wel eens de benodigde motivatie zou kunnen zijn om hun videoconference mogelijkheden in de standaardclient snel uit te breiden naar minimaal datzelfde aantal.
Vanavond heb ik met Hans Mestrum en Betsy Weber (van Techsmith) even wat getest. Video is niet slecht, audio redelijk. Onhandig is dat je niet gemakkelijk je eigen audio uit en aan zet. Dat gaat bij de een-op-een videochat in upstream.tv wel goed, maar die knopjes ontbreken nog bij de conference. Nou ja, zal nog wel komen.
Voor de chat bij de broadcast optie gebruiken ze IRC, dus die zou ook nog aan Second Life te koppelen zijn. Helaas zul je in Second Life niets kunnen met de video. Want dat moet Quicktime zijn. Is wel jammer.
Kortom, interface is nog niet altijd even handig en gebruikersvriendelijkheid, maar de mogelijkheden zijn interessant.

[update] Hans Mestrum heeft een korte videocapture online gezet. Zonder onze audio want die bleek niet te zijn opgenomen. Het beeld in de capture is minder vloeiend dan het was.
Betsy Weber heeft een screenshot online gezet met daarin zichtbaar een onbekende inbreker in de conference. Bij Hans was hij niet zichtbaar, bij Betsy en mij wel. Geen audio, geen beweging, alleen een statische afbeelding. Maffe bug.