Jouw Google MyMap in mijn pagina

Embed een Google mymap - Klik voor grotere versie

Het was een van de dingen die ik eigenlijk direct miste toen Google MyMaps verscheen: de mogelijkheid om het resultaat in een andere pagina in te voegen. Eigenlijk dus datgene wat je automatisch aangeboden krijgt bij elke videosite. Op Digital Geography staat nu de uitleg voor mensen die niet kunnen wachten totdat Google die ontbrekende feature toevoegt. Daarbij wordt gebruik gemaakt van deze website.
Het werkt, je kunt hieronder een voorbeeld zien van het embedden van deze map.

Maar het is dusdanig omslachtig om de zoomniveaus hetzelfde te krijgen en zo onlogisch, Google zou gewoon die code moeten aanleveren zoals ze ook een “Link naar deze pagina” optie hebben, dat ik waarschijnlijk gewoon even wacht totdat de feature standaard door Google geleverd wordt.
Ik zie ook dat een te kleine kaart voor andere ondhandige situaties kan zorgen: als je een van de markers met foto kiest, dan past die niet. Maar je kunt de popup pas sluiten als je de kaart ver genoeg weet op te schuiven om de sluitknop in de popup te zien. Klik je per ongeluk op de foto zelf dan opent die de Flickr-pagina in het frame. En dat past al helemaal niet. Lang niet allemaal dingen waar de tool die de iframe maakt iets aan kan doen, wel iets om in de gaten te houden bij het ontwerp van zo’n kaart.