EduKast aflevering 228

 Gepubliceerd door om 20:54  Edupodcast
mei 062007
 

Aflevering 28 van jaargang 2 van de EduKast staat online. Deze aflevering gaat over konijnen en Second Life, de macht van de gravende massa, ik heb een voicemail ontvangen over MoodleMoot en kijk naar ustream.tv

 Reacties uitgeschakeld voor EduKast aflevering 228  Tags:

The Holiday

 Gepubliceerd door om 14:42  Film en Boek
mei 062007
 

Holiday, The Jack Black The Holiday
Tja, als je in een vliegtuigstoel zit en geen andere keuze hebt, dan is hij de moeite waard. Maar dan moet je wel je “chick film” pilletjes ingenomen hebben.

 Reacties uitgeschakeld voor The Holiday  Tags:

Hitchhiker’s Guide To The Galaxy

 Gepubliceerd door om 14:37  Film en Boek
mei 062007
 

Hitchhiker's Guide To The Galaxy Hitchhiker’s Guide To The Galaxy Als je moet kiezen tussen het boek (de boeken) of de film, dan geef ik absoluut de voorkeur aan zelf lezen en erbij bedenken wat er gebeurt. Maar van de andere kant is de filmversie ook begrijpelijk (hoor mij nou) voor kinderen van 6 jaar oud. En dat is gezien het verhaal toch ook wel heel erg knap. En van de titelsong So long and thanks for all the fish konden ze al helemaal geen genoeg krijgen. ;-) (gezien overigens op Film1, voorlopig lijkt het er op dat UPC deze keer haar belofte van een hele maand gratis kijken waar maakt!).

 Reacties uitgeschakeld voor Hitchhiker’s Guide To The Galaxy  Tags:

Jouw Google MyMap in mijn pagina

 Gepubliceerd door om 09:27  Geocoding
mei 062007
 
Embed een Google mymap - Klik voor grotere versie

Het was een van de dingen die ik eigenlijk direct miste toen Google MyMaps verscheen: de mogelijkheid om het resultaat in een andere pagina in te voegen. Eigenlijk dus datgene wat je automatisch aangeboden krijgt bij elke videosite. Op Digital Geography staat nu de uitleg voor mensen die niet kunnen wachten totdat Google die ontbrekende feature toevoegt. Daarbij wordt gebruik gemaakt van deze website.
Het werkt, je kunt hieronder een voorbeeld zien van het embedden van deze map.

Maar het is dusdanig omslachtig om de zoomniveaus hetzelfde te krijgen en zo onlogisch, Google zou gewoon die code moeten aanleveren zoals ze ook een “Link naar deze pagina” optie hebben, dat ik waarschijnlijk gewoon even wacht totdat de feature standaard door Google geleverd wordt.
Ik zie ook dat een te kleine kaart voor andere ondhandige situaties kan zorgen: als je een van de markers met foto kiest, dan past die niet. Maar je kunt de popup pas sluiten als je de kaart ver genoeg weet op te schuiven om de sluitknop in de popup te zien. Klik je per ongeluk op de foto zelf dan opent die de Flickr-pagina in het frame. En dat past al helemaal niet. Lang niet allemaal dingen waar de tool die de iframe maakt iets aan kan doen, wel iets om in de gaten te houden bij het ontwerp van zo’n kaart.

 Reacties uitgeschakeld voor Jouw Google MyMap in mijn pagina  Tags: