apr 252007
 

Aankondiging die ik ontving via de mail:

“Het programma E-portfolio NL van Kennisnet Ict op school schrijft de stimuleringsregeling ‘implementatie en uitwisseling e-portfolio 2007-2008’ uit waaraan zes projecten kunnen deelnemen. In deze regeling staat het uitwisselen van e-portfolio gegevens tussen organisaties/instellingen/sectoren/branches centraal. Een voorbeeld kan gevonden worden bij de doorlopende leerlijnen tussen VMBO-MBO-HBO. Of het leven lang leren en werken, waarbij e-portfolio gegevens, zoals competentie profielen, POP verslagen of andere gegevens uitgewisseld kunnen worden tussen onderwijs, arbeidsmarkt en/of arbeidsbemiddeling. Vindt u in deze voorbeelden een mogelijkheid om een projectidee te formuleren, klik dan snel naar deze website voor meer informatie. Op 8 mei 2007 wordt een voorlichtingsbijeenkomst georganiseerd. U kunt zich inschrijven met behulp van het inschrijfformulier.”

Goed om te zien dat de doorlopende leerlijnen als uitgangspunt worden genomen en niet de traditionele scheiding tussen hoger onderwijs en de rest van het onderwijs wordt aangehouden. Ik neem overigens aan dat die leerlijn niet alleen beperkt blijft tot VMBO-MBO-HBO, maar in het VO en PO zal het aantal portfolio’s waarschijnlijk nog beperkt zijn lijkt me (daar heb je het vaker over leerlingdossiers met “harde” data).

 Reacties uitgeschakeld voor Stimuleringsregeling e-portfolio 2007-2008  Tags:

MMORPG (Fantasy wordt Science)

 Gepubliceerd door om 19:21  Second Life
apr 252007
 

Via de mail doorgestuurd gekregen (bedankt Arjan!) als tip voor Eindhovenaren die de 22e mei nog tijd vrij hebben:

MMORPG (Fantasy wordt Science)
Locatie: Grand Café Centraal, Markt 8, 5611 EB Eindhoven
Datum: Dinsdag 22 mei 2007
Inloop: 20.00 uur, Begin: 20.15 uur

Miljoenen mensen hebben een alter ego in de virtuele werelden van de MMORPG’s (Massive Multiplayer Online Role Playing Game). En daar wordt veel tijd aan besteed, heel veel tijd. Gevolg bezorgde ouders en politici.
De bekendste is World of Warcraft, met 8 miljoen deelnemers. Het meest in de belangstelling staat op dit moment Second Life (met 800.000 deelnemers). Een MMORPG met een eigen economie, waarin geld verdiend kan worden en waarin de het virtuele geld (de Linden dollar) een eigen koers heeft t.a.v. de ‘echte dollar’. Daarmee komt er een overlap tussen virtuele en reële wereld. Een ontwikkeling die ook bij andere MMORPG’s waargenomen kan worden.

De vraag is welke ontwikkelingen te verwachten zijn voor industrie, gemeenschap, en wetenschap.
In dit Science Café besteden we hier aandacht aan. Om de verschillende invalshoeken aan bod te laten komen, hebben we mensen uitgenodigd die er vanuit hun achtergrond en beroep op verschillende manieren naar kijken.
Sprekers zijn:
* Evert Hoogendoorn (HKU): MMORPG’s, Wat zijn het? Wat kun je ermee?
* Nog onbekend (UvA): Wat betekent gaming voor de spelers, is het verslavend?
* Dolf Wittkämper (Philips Design): Philips in Second Life
Debatleider: Jan Weerdenburg (Studium Generale TU/e)
Deze avond met muzikale omlijsting van ….?

Kijk alvast voor meer informatie op Wikipedia bij MMORPG en Second Life.
De toegang is gratis.