Vancouver #1

Vancouver - Klik voor grotere versie

Het was hier vandaag niet de warmste aprildag ooit geweest (tenminste niet voor zover is weet), maar het zonnetje scheen en het was met een graad of 12 prima uit te houden. Als gevolg daarvan hoefde de Sun Run 2007 niet ingekort te worden. Was wel grappig,want ik ging om net iets voor 9 uur niets vermoedend de supermarkt in en kwam er 10 over 9 toen ik weer naar buiten kwam achter dat ik niet meer de straat over kon. De 54.000 renners hadden er daar waar ik over moest steken pas 1 kilometer opzitten en het veld was dus nog erg compact. Een goede reden om even te blijven kijken, want de fietsverhuur was daardoor een half uur of zo onbereikbaar. Vandaag volgens de GPS bijna 40 kilometer gefietst door o.a. het Stanley Park, daarbij zo veel mogelijk via de Seawall die niet alleen om het park heen loopt, maar die je dan ook naar de “onderkant” van Vancouver brengt.
De foto’s van vandaag zijn met RoboGEO voorzien van de verzamelde GPS-informatie en komen daarom netjes op hun juiste plek in Flickr terecht. Mooie stad. Rare stad ook. Tenminste dit centrum deel is heel maf. Ontzettend veel flats met appartementen, maar dan wel luxe appartementen. Veel groen, veel aangelegde waterpartijen, uitstekende voorzieningen voor fietsers en scaters (rolerbladers). Vanwege het mooie weer en de korte tijd ben ik nergens echt binnen geweest, maar ook met regen is hier voldoende te doen. Tijd om te gaan slapen, morgen begint het echte werk.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Jean
14 jaren geleden

Hoe ga je je houden bij die lange dagen en het grote tijdsverschil?

Pierre
14 jaren geleden

Tja, het is zondermeer een vermoeiende week. Heen mis je de nodige slaap omdat je een hele lange dag hebt, terug omdat je maar een hele korte nacht hebt. Daar is weinig aan te doen.
Ik heb nu wel, net als andere keren, meteen de lokale klok als uitgangspunt genomen. Dus toen ik zaterdag tegen 18:00 uur lokale tijd aankwam, dat behandeld als de gewone tijd, nog wat gegeten en pas tegen een uur of 10 naar bed. En ook niet voor 6 uur ’s ochtends lokale tijd eruit. Dat voelt vreemd omdat je dan denkt dat je lang uitslaapt, maar aangezien je toch heel moe bent van de reis is dat niet zo erg.

Gedurende de dag eet ik wat vaker en kleine beetjes. Ik had gisteren wat bananen, broodjes en water voor onderweg bij me. Ik ben niet zo’n ontbijter, dus die maaltijd mis ik niet, maar je hongergevoel is een beetje de weg kwijt ten opzichte van de stand van de zon. Dan helpt het wel als je dat een beetje kunt opvangen.

Voor de rest ben ik intussen wel redelijk gewend om ook ’s avonds te werken. En zolang je maar genoeg klokken in lokale tijd en zonlicht in de buurt hebt om je te vertellen dat het helemaal nog geen middernacht is, gaat dat voor een paar dagen best wel.

En terug is het een kwestie van een paar dagen op tijd naar bed en weer gewoon de Nederlandse klok aannemen.

P.S. en om misverstanden te voorkomen: de tijdstippen van mijn posts zijn NL-tijd. Dat betekent dat het hier 9 uur vroeger was, dus 4:57 uur ’s nachts was 19:57 uur de avond eerder voor mij.