Vancouver #2

 Gepubliceerd door om 22:44  SURF
apr 162007
 
Learning Impact 2007

We zijn inmiddels halverwege de eerste dag van Learning Impact 2007. De dag begon vanochtend om 9 uur met een zogeheten Technical Advisory Board meeting, waar in we naast een update met betrekking tot een aantal IMS-zaken ook discussieerden over een aantal technische(re) zaken, zoals het wel/niet gaan gebruiken van Schematron, wel/niet ondersteunen van REST, wel/niet gebruiken van RDF/OWL naast XML schema’s etc. (ja, dat vind ik interessante onderwerpen) Na de lunch is nu Rob Abel, CEO van IMS, bezig met het inleidend verhaal over waarom IMS er is en waarom Learning Impact er is. Dat is eigenlijk wel het nadeel van dit soort bijeenkomsten. Ongeveer 1/3 van de deelnemers aan de conferentie is geen IMS lid, daar richten dit soort bijeenkomsten zich ook op. Maar dat betekent voor mij ook dat ik nu voor de vierde keer naar een overview van Common Cartridge zit te luisteren. Gelukkig weet Rob zijn slides goed op te bouwen.
Tijd voor Bernard Luskin.

Vancouver #1

 Gepubliceerd door om 04:57  Algemeen
apr 162007
 
Vancouver - Klik voor grotere versie

Het was hier vandaag niet de warmste aprildag ooit geweest (tenminste niet voor zover is weet), maar het zonnetje scheen en het was met een graad of 12 prima uit te houden. Als gevolg daarvan hoefde de Sun Run 2007 niet ingekort te worden. Was wel grappig,want ik ging om net iets voor 9 uur niets vermoedend de supermarkt in en kwam er 10 over 9 toen ik weer naar buiten kwam achter dat ik niet meer de straat over kon. De 54.000 renners hadden er daar waar ik over moest steken pas 1 kilometer opzitten en het veld was dus nog erg compact. Een goede reden om even te blijven kijken, want de fietsverhuur was daardoor een half uur of zo onbereikbaar. Vandaag volgens de GPS bijna 40 kilometer gefietst door o.a. het Stanley Park, daarbij zo veel mogelijk via de Seawall die niet alleen om het park heen loopt, maar die je dan ook naar de “onderkant” van Vancouver brengt.
De foto’s van vandaag zijn met RoboGEO voorzien van de verzamelde GPS-informatie en komen daarom netjes op hun juiste plek in Flickr terecht. Mooie stad. Rare stad ook. Tenminste dit centrum deel is heel maf. Ontzettend veel flats met appartementen, maar dan wel luxe appartementen. Veel groen, veel aangelegde waterpartijen, uitstekende voorzieningen voor fietsers en scaters (rolerbladers). Vanwege het mooie weer en de korte tijd ben ik nergens echt binnen geweest, maar ook met regen is hier voldoende te doen. Tijd om te gaan slapen, morgen begint het echte werk.