Ongelofelijk

Speedtouch - Klik voor grotere versie

Ik weet niet waar ik het aan verdiend heb, maar zaterdag de 14e brengt op het moment meer ongeluk dan vrijdag de 13e. Vanochtend wilde ik nog effe een extra poort open zetten om met VNC aan een server te kunnen komen vanuit Vancouver. Een heel normale handeling, maar vandaag dus niet. De router liep vast, resette zichzelf en dan in de standaard fabrieksinstellingen. Weg internetverbinding én telefoon. Ik moest mijn tas nog pakken en wat vroeger de trein nemen omdat de NS aan het spoor aan het werken is. Kom ik op het station, heb ik net een duurder kaartje gekocht zodat ik via Rotterdam mag en de vervangende snelbus tussen Utrecht en Schiphol wilde omzeilen, komt er een omroepbericht dat de werkzaamheden die er (ook) Bij Tilburg waren uitgelopen zijn. Reizigers voor Schiphol wordt geadviseerd via Utrecht te reizen… :-( De dag en de reis zijn nog veel te lang voor zulke problemen. Gelukkig stond de Edukast-aflevering voor vandaag al online.
[14:05] Joepie, ik kon net een VNC-verbinding opzetten met een van de servers thuis. Blijkbaar is er nog iets mis met de DNS-server setup in de router en lijkt het daarom alsof er geen internetverbinding is. Maar de VNC naar binnen werkte en door de DNS-settings in de server handmatig in te voeren kon die ook weer naar buiten.
Pff, zit toch een stuk gemakkelijker in zo’n vliegtuig naar ver weg nu ik weet dat het te repareren is voordat ik weer thuis ben (ja, ik ben een geek, maar nu tenmiste weer een wat meer gerustgesteldere geek). Ik ga snel naar de gate….

0 0 stemmen
Bericht waardering
7 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Jean
17 jaren geleden

“I busted a mirror and got seven years bad luck, but my lawyer thinks he can get me five.” (Stephen Wright: 1955)

Pierre
17 jaren geleden

Nou ja, voor wat het waard is: de trein en busreis gingen zonder verdere problemen en dus zit ik nu op Schiphol met ruim voldoende tijd om toch nog mijn telefoon maar op te laden (dat had die vannacht niet gedaan terwijl ik dacht dat hij aan de oplader hing).

Kaj Rietberg
17 jaren geleden

Hopelijk gaat de rest beter. Hoe schrijf jij een bericht vanaf Schiphol?

Pierre
17 jaren geleden

Het bericht van vanochtend kwam vanuit de trein met mijn Qtek. Nu zit ik op Schiphol in de buurt van de Mc Donalds bij Lounge 2. Daar heb je gratis 230V (het stroompunt waar ik op aangesloten zit is bezig met het opladen van mijn laptop en via USB de Qtek en eveneens via USB de IPOD van een andere passagier die hier zit te wachten). Het internet is betaald, niet zo duur als vroeger, maar nog steeds niet goedkoop. Ik heb zojuist via de telefoon het thuisfront nog even uitgelegd hoe ze een inbelverbinding moeten opzetten via de ouderwetse telefoonlijn. Hebben ze tenminste toegang tot e-mail. Helaas kun je bij het niet functioneren van een ADSL-modem vanaf afstand heel weinig doen, en voor de inbelverbinding kon ik tenminste de stap voor stap handleiding van Fontys nog downloaden en erbij houden.

Kaj Rietberg
17 jaren geleden

Wat voor internet heb je dan? Via een kpn hotspot?
Wat is de reden dat je dat hebt?

Ik hoop niet dat je het erg vind dat ik dit allemaal vraag, maar ik ben nieuwsgierig.

Pierre
17 jaren geleden

Geen probleem: Wifi via een KPN hotspot. Zoals bij alle hotspots is dat een kwestie van je laptop aanzetten en betalen met je credit card voor een bepaalde periode. Op Schiphol voor een periode van 6 uur of een hele dag. Bij ander hotspots kun je ook een weekabonnement nemen.

Kaj Rietberg
17 jaren geleden

Wat is de reden dat je zoveel online bent en/of wilt zijn?