Ongelofelijk

 Gepubliceerd door om 10:28  Persoonlijk
apr 142007
 
Speedtouch - Klik voor grotere versie

Ik weet niet waar ik het aan verdiend heb, maar zaterdag de 14e brengt op het moment meer ongeluk dan vrijdag de 13e. Vanochtend wilde ik nog effe een extra poort open zetten om met VNC aan een server te kunnen komen vanuit Vancouver. Een heel normale handeling, maar vandaag dus niet. De router liep vast, resette zichzelf en dan in de standaard fabrieksinstellingen. Weg internetverbinding én telefoon. Ik moest mijn tas nog pakken en wat vroeger de trein nemen omdat de NS aan het spoor aan het werken is. Kom ik op het station, heb ik net een duurder kaartje gekocht zodat ik via Rotterdam mag en de vervangende snelbus tussen Utrecht en Schiphol wilde omzeilen, komt er een omroepbericht dat de werkzaamheden die er (ook) Bij Tilburg waren uitgelopen zijn. Reizigers voor Schiphol wordt geadviseerd via Utrecht te reizen… :-( De dag en de reis zijn nog veel te lang voor zulke problemen. Gelukkig stond de Edukast-aflevering voor vandaag al online.
[14:05] Joepie, ik kon net een VNC-verbinding opzetten met een van de servers thuis. Blijkbaar is er nog iets mis met de DNS-server setup in de router en lijkt het daarom alsof er geen internetverbinding is. Maar de VNC naar binnen werkte en door de DNS-settings in de server handmatig in te voeren kon die ook weer naar buiten.
Pff, zit toch een stuk gemakkelijker in zo’n vliegtuig naar ver weg nu ik weet dat het te repareren is voordat ik weer thuis ben (ja, ik ben een geek, maar nu tenmiste weer een wat meer gerustgesteldere geek). Ik ga snel naar de gate….