Online testrit met MS Office 2007

 Gepubliceerd door om 22:57  Tools
apr 132007
 
Office 2007 - Klik voor grotere versie

Niet genoeg tijd vanavond om er een screencast van te maken (moet nog spullen bij elkaar zoeken en zo), dus als je het wilt zien, zul je het even zelf moeten proberen: MS Office 2007. Via de Microsoft website kun je dat namelijk nu gratis, online, uitproberen. Niet helemaal zonder installatie, want Microsoft gebruikt de Citrix Browser plugin om je toegang te geven tot de meeste applicaties die onderdeel uitmaken van Office 2007. De meeste, want helaas zit Groove daar niet bij, en die had ik nou net willen uittesten. Daarnaast moet je (uiteraard) een Windows Live Registratie hebben (mijn Hotmail-account was voldoende). Ik had de Citrix plugin overigens al geïnstalleerd omdat ook Fontys voor een deel van de applicaties die je kunt gebruiken, dit via Citrix doet. Op zich is het wel goede reclame voor Citrix, want ook via een Wifi-verbinding is de performance prima. Maar wat een vreselijke nieuwe interface in Word. Je moet echt voor de grap eens proberen een document op te maken in Word 2007. Dat gaat je niet snel lukken als je Word 2003 gewend bent. Zo ziet Word 2007 er uit, al kun je uit zo’n screenshot niet afleiden wat het probleem is, daarvoor moet je er 10 minuten mee werken, kijken of je het dan nog niet opgegeven hebt. Word 2007 - Klik voor grotere versie Die nieuwe interface is (gelukkig?) niet door de hele suite doorgevoerd. Outlook bijvoorbeeld ziet er nog ongeveer zo uit als nu:
Outlook 2007 - Klik voor grotere versie En mooi is dat de browserversie twee versies kent, een light-versie die lijkt op de versie met beperkte functionaliteiten die je nu hebt én een versie die bijna niet van Outlook te onderscheiden is:
Outlook 2007 Web - Klik voor grotere versie
Er stond helaas geen Firefox op de server, dus ik kon niet testen hoe cross-browser die functionaliteit is.

De online demo bevat tutorials om de verschillende mogelijkheden van de applicaties en de integratie tussen die applicaties uit te proberen. Hou er dus rekening mee dat het je even tijd kan gaan kosten om e.e.a. uit te proberen.

Hoe dan ook. Net als met Vista voorzie ik toch wel wat haken en ogen bij de overstap naar Office 2007. Ik heb nog effe geen enorme haast.

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.