Oeps….. #2

 Gepubliceerd door om 23:36  Internet
apr 112007
 

Vandaag eindelijk een reactie gehad op mijn vraag of een Bittorrent tracker bij Dreamhost wél toegstaan is. Het hosten van een client was/is dat namelijk niet zo bleek vorige week. De reactie was kort, maar duidelijk genoeg:

“Officially, we do not permit BitTorrent clients. Tracker sites that
contribute to distributing copyrighted material illegally are also not permitted.
Running a tracker site that is distributing your own private content should be fine, provided that it does not violate other portions of the ToS (such as persistent processes, etc.)”

De tracker bestaat gewoon uit een aantal PHP-pagina’s die door de Bittorrent clients aangeroepen worden. Dus geen permanente processen en zo (niet anders dan bij een gewone website). Overigens heb ik afgelopen week wel begrepen dat ik meerdere trackers aan een torrent kan hangen, dus komend weekend ga ik experimenteren met het uitbreiden van het aantal trackers met een aantal die ik niet zelf beheer. Deels voor het geval dat de server uit de lucht gaat en deels om te kijken of dan de performance omhoog gaat of de vindbaarheid van de torrents op andere plekken er door verbeterd.

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.