apr 102007
 
Save as image - Klik voor grotere versie
“While we wait for the option to save a web page as a PDF, due by Firefox 3 final release, there is another option for sharing and archiving web pages. Save As Image, is a simple yet useful Firefox extension developed by Rowan Lewis that adds an option to Save Page as Image to the File menu.”

(bron)

Ook als iedereen deze Firefox plugin al kent (of een Mac gebruikt) dan nóg is in ieder geval het weblog waar de plugin wordt beschreven de moeite van het lezen, en dus een link, waard. Tenminste, als je interesse hebt in Firefox natuurlijk.

EduKast aflevering 226

 Gepubliceerd door om 22:11  Edupodcast
apr 102007
 

PowerGramo heeft me gelukkig geen tweede keer in de steek gelaten en dus heb ik zojuist een extra (backup-)kopie kunnen opslaan van het gesprek dat ik vanavond via Skype had met Hans Mestrum van Tulip en het Hans on Experience weblog.
Ik sprak met hem over zijn werk bij Tulip, de CeBIT en de bloggers die hij daar mocht ontvangen.
Je kunt dat gesprek horen in aflevering 26 van jaargang 2 van de EduKast. Die aflevering zal a.s. zaterdag al verschijnen, want ’s middags neem ik het vliegtuig naar Vancouver voor Learning Impact 2007. Wil je zeker weten dat je de aflevering niet mist, dan kun je natuurlijk gewoon de RSS-feed van de EduKast aan je feedreader of podcatcher toevoegen. ;-)

Presentatie over Screencasting

 Gepubliceerd door om 09:58  Leertechnologie
apr 102007
 

Beth Kanter heeft haar slides die ze gebruikt heeft tijdens een sessie over Screencasting tijdens de Nonprofit TEchnology Network conferentie online gezet. Ook heeft ze een wiki ingericht met informatie.
Zoals ik in een reactie bij haar bericht aan geef, zou het natuurlijk nóg mooier zijn geweest als zij ook een voice-over bij de slides had ingesproken (of de sessie had opgenomen), maar ook nu zijn de slides visueel helder genoeg om te volgen en de wiki is eveneens handig om eens te bezoeken als je met screencasting aan de slag wilt.

favoriet - Klik voor grotere versie

Overigens, wel allemaal leuk en aardig dat stemmen en favorieten vastleggen bij Slideshare. Maar waarom moet iedereen dat meteen weten? Ik wil de koppeling naar de presentatie van Beth kunnen bewaren in Slideshare zonder dat ik meteen met hartje bij haar presentatie getoond wordt.