CDJA / IRC / SL

Fontys SL 30 maart 2007 - Klik voor grotere versie

Het lijkt bijna geheimtaal als je het naast elkaar ziet staan. Maar terwijl de jongeren afdeling van het CDA (de CDJA) Second Life (SL) ziet als een soort tweede Sodom en Gomorra, gaat de ontwikkeling van het Fontys eiland in Second Life natuurlijk gewoon door. En na de ervaringen afgelopen week wil ik al helemaal een experiment met IRC in SL opzetten. Wat ik daarbij wil realiseren is zoiets als tijdens TransVision 2006 (maar dan hopelijk zonder een aantal van de technische problemen die ook zij met de live video hadden). Als ik de beschrijving begrijp, net iets complexer dan het opzetten van het Backchannel afgelopen week. Blijkbaar moet ik een bot in een IRC kanaal verbinden met een script in een SL-ruimte. De PTH, het Fontys-onderdeel dat hoofdhuurder is van het eiland wil in ieder geval wel voor een ruimte (hoog in de lucht, yes!) zorgen. Als er iemand is met veel IRC-kennis is of met toegang tot een eigen server die daar eveneens aan wil meewerken, dan hoor ik dat graag.
Fontys-medewerkers en studenten kunnen zich overigens registreren (Fontys login vereist om de pagina te kunnen zien) zodat ze toegang kunnen krijgen tot het eiland voordat het publiekelijk toegankelijk is. Er is ook een handleiding (PDF-bestand. Fontys login nodig!) specifiek op Fontys toegespitst beschikbaar voor het aanmaken van een account, het installeren van de Second Life client op een Fontys-werkplek en het aanmelden van je Avatar-naam.