De kracht van een backchannel

Backchannel - Klik voor grotere versie
“Twitter is een interessant kanaal gebleken om snel een groep mensen op een site of een gezamenlijke plaats te krijgen. Dat is interessant om te weten. Je kunt op die manier ook heel snel dus korte berichten verspreiden. En een ouderwetsche toepassing als chat is en blijft een sterk extra kanaal bij events en seminars. Meer mensen zouden laptops moeten hebben op een event. Sterker nog, die moeten in bruikleen worden uitgedeeld! Sponsors, wordt wakker! Hier is handel te halen denk ik!”

(bron)

Interessant bericht van Frank Meeuwsen over hoe een avondje luisteren naar verhalen over Web 2.0 onverwacht veranderde in een spontane online discussie via het beschikbaar gestelde chatkanaal. Ik heb geen idee of het backchannel zoals we dat voor morgen in Utrecht naast de live stream in de lucht hopen te houden eenzelfde succes zal hebben, maar verhalen als van Frank demonstreren maar weer eens dat er heel veel potentie zit in het aanbieden van verschillende mogelijkheden waarop je deelnemers kunnen participeren tijdens zo’n dag/avond. En het voordeel van tekstchat blijft natuurlijk dat je, tenzij je heel hard op je toetsten tekeer gaat, er niemand anders mee stoort.