mrt 232007
 

Op dinsdag 24 april 2007 organiseert de Gebruikersvereniging Three Ships [email protected]! weer de Nationale Gebruikersdag. Ook dit jaar is de locatie de School voor de Toekomst in
‘s-Hertogenbosch. Keynotespreker is niemand minder dan Wilfred Rubens.
Inschrijven voor deze gratis dag kan via de website van de gebruikersvereniging.

CWIS-NL bijeenkomst live online te volgen

 Gepubliceerd door om 15:45  SURF
mrt 232007
 

Met 200 inschrijvingen zit de CWIS-NL bijeenkomst van a.s. dinsdag getiteld Web 2.0; zijn we klaar voor de werkelijkheid? meer dan vol. Kun je er niet bij zijn omdat de inschrijving vol was, of omdat je nou eenmaal niet de hele dag in Utrecht kunt zijn, dan kun je de sessies online bekijken.
SURFnet zal de sessies opnemen en live streamen via deze pagina. Bij Willem Karssenberg kon je lezen dat hij op zoek was naar een manier om ook de kijkers die niet in de zaal zitten vragen te laten stellen. We hebben even kort met elkaar overlegt en besloten het Backchannel te gebruiken. Je kunt er vanuit je browser chatten, maar zoals je onder het chatvenster kunt lezen, is het een gewoon IRC kanaal, dus als je een andere client hebt kan dat ook.
Willem en ik zullen er in ieder geval te vinden zijn en we zullen waar nodig vragen van mensen die in het chatkanaal aanwezig zijn doorspelen aan de sprekers.
Overigens, dit is een actie die we niet vooraf met de organisatie doorgesproken hebben, dus als het mis gaat (server down of zo) is dat mijn schuld, niet die van CWIS-NL. De video wordt overigens wel door SURFnet verzorgd, dus dat zal wel werken neem ik aan.

Relatief indrukwekkend.

 Gepubliceerd door om 10:43  Internet
mrt 232007
 

upload Ik was zojuist bezig met het versturen van een redelijk grote ZIP (220MB) naar mijn server hier bij Dreamhost.
Via de wireless verbinding en mijn ADSL thuis ging dat met een snelheid van tussen de 90 en 110 Kilobyte per seconde.
Dat is voor een upload op het moment helemaal niet gek. In ieder geval dicht genoeg in de buurt van de theoretisch maximale 1Mbit/sec waar de provider reclame voor maakt.
Maar ik moest eigenlijk meteen denken aan deze cartoon van een tijd geleden:
This is The Future Want het eerste wat ik dacht was “Pfff, moet dan nou 40 minuten gaan duren. Kan dat niet sneller?”

 Reacties uitgeschakeld voor Relatief indrukwekkend.  Tags: