CeBIT – Total Immersion

Cebit 2007 Cebit 2007 Cebit 2007

Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog steeds niet helemaal weet hóe het nou werkt, ook niet na het bekijken van de video op cebitvideo of die op webware.com. Ze hebben het over augmented reality. Zoals je op de foto’s en de filmpjes kunt zien wordt er een plat object voor een camera gehouden (bij de webware video hebben ze zelfs gewoon de ingebouwde camera van een Vaio) en op het resulterende videobeeld wordt dan een 3D-animatie op de betreffend platte afbeelding geprojecteerd.
Wat ik niet helemaal snap is hoe de software weet welke 3D-animatie te laten zien. In de foto’s zie je dat ze een auto-folder aan het bekijken zijn en bij elke pagina komen er andere modellen. Ik heb nergens kunnen ontdekken of de informatie daarover in de pagina of gewoon in de software opgeslagen wordt.
Ze willen ook brillen gaan maken waarmee je hetzelfde effect zou kunnen bereiken.