CeBIT – Contex 3D Printing

Cebit 2007 Cebit 2007 Cebit 2007 Cebit 2007

Een ander bedrijf dat ik zeker even “in het echt” wilde zien, na het zien van hun video op cebitvideo.com was Contex. Zij leveren 3D printers die op basis van een ontwerptekening relatief snel (kwestie van uren) een driedimensionaal object kunnen printen. Dat gebeurt op basis van een poeder die plaatselijk hard gemaakt wordt. De resultaten (zie foto links en ook in de video) zijn indrukwekkend. In de video wordt een kleine maquette van een huis getoond met drie verdiepingen die van elkaar te halen zijn, de muren voor de kamers, de trap tussen de verdiepingen etc. bevatten. Kostprijs voor die print was minder dan 50 euro, al is de machine natuurlijk duurder (tussen den 25 en 50 duizend euro). Het werd gezien als mogelijkheid voor ontwerpbureaus om snel tijdens het ontwerpproces mockups te maken van producten die “als echt” uitzien, of een architectenbureau dat nu niet meer handmatig weken tijd hoeft te besteden aan het vervaardigen van de maquette voor een ontwerp. Indrukwekkend (maar dat had ik al gezegd).