mrt 082007
 

Als je je nog wilt aanmelden voor de CWIS-NL bijeenkomst op 27 maart a.s. moet je hééél snel zijn, want ook de zaal in Media Plaza (capaciteit 190 personen) zit op een paar stoelen na vol. Ik begrijp dat ze in ieder geval voornemens zijn video-opnames te maken, dan kun je het achteraf alsnog zien.
De titel van de sessie van 30 minuten die ik verzorg is:
Aantekeningen maken verboden?
Wat web 2.0 ons zou moeten leren over regels en verantwoordelijkheden

Web 2.0, innovatieve toepassingen en ‘bestaande’ regels gaan niet altijd goed samen. Soms zijn de regels heel helder, maar dat betekent nog niet dat ze goed zijn. Soms levert het ook heftige reacties en discussies op.
Tijdens de sessie zal ik die op een rijtje proberen te zetten, een aantal voorbeelden laten zien van waar het toe kan leiden en wellicht leidt dat ook dan tot discussie. Aangezien 30 minuten zo voorbij zijn is het voor mij ook een mooie gelegenheid om datgene waar ik regelmatig over schrijf (hier op het blog) en praat (in de EduKast) juist compact uiteen te zetten.

 Reacties uitgeschakeld voor Web 2.0; zijn we klaar voor de werkelijkheid? #2  Tags:

Fontys University in Second Life

 Gepubliceerd door om 19:27  Second Life
mrt 082007
 
Fontys in Second Life - Klik voor grotere versie

Het is eigenlijk natuurlijk al oud nieuws (van afgelopen dinsdag) maar dan toch: Fontys PTH heeft besloten een eiland aan te schaffen in Second Life. Op hun projectpagina kun je er meer over lezen. Het huren van grond is een belangrijke voorwaarde om ook maar iets te kunnen in Second Life en voor mij was het (naast de langzame laptop en continue updates) een reden om er niet zo heel vaak meer terug te komen. Waarom schrijf ik er nu pas over? Nou, omdat ik er nu namelijk ook bij kan vertellen dat ik vanochtend via Skype met Paul Dirckx van de Fontys PTH gesproken heb over deze aanschaf, de achterliggende redenen én wat dat voor de rest van Fontys kan betekenen. De opname van dat gesprek kun je aanstaande zondag horen in de EduKast (in aflevering 221).
[update] De link naar de projectenpagina werkte alleen als je een Fontys-account hebt, ik heb die vervangen door de voor iedereen toegankelijke URL. (Met dank aan Roel Martens voor het seintje!)

Betaald Skypen met Skype Prime

 Gepubliceerd door om 09:37  VOIP
mrt 082007
 
“When you call someone who is a Skype Prime call provider, and you both have the new version of Skype, the provider can initiate what we call a “payment request”. That is, all calls start as free, but you can then switch to the paid calling, charging either by the minute or a one-off fixed fee. The call then proceeds as a paid Skype Prime call and your Skype Credit is deducted by the appropriate amount that then goes to the receiver’s account. The provider does not get the call fees directly as Skype Credit – rather, they go into a special holding “box”. The provider then receives the revenue via PayPal”

(bron)

De voor de hand liggende opmerking is uiteraard dat de porno-industrie zich nu massaal op Skype kan storten. Immers, daar vind je nu de meeste betaalnummers. Het voorbeeld op de Skype-site echter toont een screenshot van iemand die zijn diensten rond hulp bij het bewerken van foto’s aanbiedt. Zou een nieuwe markt tot stand kunnen brengen, zeker omdat ook video ondersteund wordt. Handig overigens dat een gesprek niet direct geld kost maar dat je dus eerst verbinding kunt maken en dan overschakelt. Heb je tenminste geen problemen met antwoordapparaten of oplichters die je met een smoes naar een account laten bellen en dan zo geld innen.
Skype weet overigens wel wat ze er voor vragen zeg, maar liefst 30% van de opbrengst gaat naar hen en dat lijkt me een nul teveel. Een bedrag zo in de buurt van 1% tot 3% lijkt me logischer. Natuurlijk, bij 3 euro gesprekskosten is 1% maar 3 eurocent, maar gezien het feit dat zij géén extra kosten bij de afhandeling hebben (uitbetaling gaat via Paypal dat van dezelfde eigenaar is) vind ik het afdragen van (bijna) 1 euro op dat bedrag van 3 euro véél teveel. Skype Journal heeft overigens ook een berekening die er nog slechter uit ziet.

 Reacties uitgeschakeld voor Betaald Skypen met Skype Prime  Tags:

Tijd voor een Voortgangstoets

 Gepubliceerd door om 06:47  Media
mrt 082007
 
Tijd voor een voortgangstoets

Mijn Fontys-college Vic Peeters was onlangs als toeschouwer aanwezig bij een voortgangstoets van een van de Fontys instituten en hij maakte er een filmpje van de start van de voortgangstoets. Omdat ik het een leuk filmpje vind, wil ik er hier even naar verwijzen. De effecten zijn overigens gewoon met Windows Moviemaker gerealiseerd. Het filmpje in in WMV-formaat en komt stromend van de SURFnet-servers.

 Reacties uitgeschakeld voor Tijd voor een Voortgangstoets  Tags: