Ik wil ook een OV-chipkaart!

 Gepubliceerd door om 20:30  Algemeen
mrt 052007
 
“De NS wil dat het eind dit jaar mogelijk is om op alle treinstations te reizen met de OV-chipkaart. Daarom moeten alle stations zijn voorzien van kaartlezers. Ook moeten de meeste toegangspoortjes zijn geplaatst.”

(bron)

De conducteur in de trein terug vanuit Utrecht zei al “ik neem aan dat ik niet hoef te knippen maar dat u een abonnement heeft?”. Blijkbaar zag ik er uit als een regelmatige treinreiziger (en het was inderdaad geen gebruikelijk moment voor studenten). Maar helaas, ik heb als ik in de ochtendspits naar Utrecht reis en erbuiten terug nog steeds twee kaartjes: eentje vol tarief zonder korting heen, en eentje met korting terug.
Ik kan dus niet wachten op de dag dat ik niet meer zo’n stapeltje kaartjes nodig heb. Kan emand die wel ervaring heeft met die nieuwe chipkaart me vertellen of ze ook een handig systeem hebben om achteraf declaraties uit te draaien op basis van gebruik? (via een MyNS-website of zo?) Want anders heb ik er natuurlijk nog helemaal niets aan.

Internetbellen

 Gepubliceerd door om 17:39  Internet
mrt 052007
 
Internetbellen - Klik voor grotere versie
“KPN moet voor vrijdagmiddag de problemen oplossen die duizend klanten hebben met internetbellen. Dat ultimatum heeft de Consumentenbond het telecomconcern gesteld. De belangenorganisatie bemiddelt namens duizend van haar leden met KPN over hun klachten over internetbellen.”

(bron)

Vervelend, maar logisch, de berichten over de problemen die KPN heeft met het in de lucht brengen en houden van haar internetbellen-voorziening. Het blijk ook voor de telecomgigant niet eenvoudig om het trucje dat ze op de ‘oude manier’ wel al stabiel en betrouwbaar voor elkaar kregen ook via het net te realiseren. Ben ik toch tevreden met mijn hybride oplossing waarbij binnenkomende telefoontjes via KPN lopen (kosten 9 euro per maand), waarbij ik die KPN-lijn als backuplijn heb (die altijd werkt ook als de stroom uitvalt en waarmee ik indien nodig 112 kan bellen) terwijl het bellen via Voipdiscount en mijn Speedtouch me zo’n 10 euro per 5 a 6 maanden kost (inclusief mijn conference-calls naar de VS, zonder aanvullende abonnementskosten). Eenmalige kosten: 115 euro voor de Speedtouch (die tevens ADSL 2+ modem is en Wifi bevat). Daarbij kan ik dan gewoon mijn bestaande Profoon Dect-toestellen blijven gebruiken zonder dure VOIP-toestellen aan te hoeven schaffen. Werkt op elke (voldoende snelle, weet niet precies waar de ondergrens ligt) ADSL-verbinding.

Wel grappig is natuurlijk het lijstje gesponsorde links dat je te zien krijgt als je in Google op ‘internetbellen‘ zoekt. Daar staan KPN en de Consumentenbond gebroederlijk onder elkaar.

Restalcohol?

 Gepubliceerd door om 17:17  Hardware
mrt 052007
 

Goed een beetje offtopic, maar ik kan er met mijn hoofd nou eenmaal niet helemaal bij:

“Het verkeer in Twente moet de komende maanden rekening houden met alcoholcontroles in de spits op maandagochtend. De politie gaat de komende tijd na of de bestuurders onder invloed zijn van restalcohol. Het gaat daarbij om drank die de avond daarvoor is genuttigd en nog niet door de lever is afgebroken.”

(bron)

Een paar jaar geleden liet een aflevering van Blik op de Weg zien dat het apparaat dat gebruikt wordt om blaastests uit te voeren pas na veel meer dan de “twee biertjes” (die veel mensen als vuistregel hanteren) een ander resultaat dan “P” te zien gaf. Waarom meten als je meetinstrument zo on betrouwbaar is dacht ik als onderwijsmens meteen.
Daar komt bij dat ik afgelopen weekend pas voor het eerst in de 18 jaar dat ik mijn rijbewijs heb, heb hoeven blazen tijdens een controle. Pakkans dus ongeveer nul. Als we het over frauderende studenten hadden zou het reden voor kamervragen zijn.
Overigens for the record: nee, ik drink niet als ik met de auto ben.
Maar de toevoeging dat drie van de achthonderd gecontroleerde chauffeurs ’s ochtends nog dusdanig veel ‘restalcohol’ in hun bloed hadden om via een blaastest door de mand te vallen is dan wel heel opvallend. Want hoe ernstig moeten die mensen er dan wel niet aan toe geweest zijn?

 Reacties uitgeschakeld voor Restalcohol?  Tags: