Yummy

Yummy - Klik voor grotere versie

Dit weekend kwam ik weer eens tot de ontdekking dat we een meer dan ruime voorraad pita-broodjes in huis hadden die eigenlijk allemaal op moesten. Het resultaat van een gebrekkig overzicht van onze voorraadkast onder de trap en wellicht niet zo handig inkoopbeleid. Nou zou ik niet wakker hoeven liggen van een paar niet gebruikte broodjes (uiteraard hebben we zojuist zelfgemaakte shoarma gegeten) maar uiteraard baal ik er van dat, ondanks al die voorspellingen, mijn koelkast nog steeds niet weet wat er in huis gehaald moet worden en al helemaal niet wat er bijna op moet vanwege een bijna verstreken uiterste houdbaarheidsdatum. Het bericht over de Yummy op Gizmodo trok dus meteen mijn aandacht. Helaas bleek na wat zoeken dat het slechts een concept is dat ingediend is als onderdeel van de Microsoft / IDSA PC Design Competition. Ik zou zeggen: opschieten! Ik zie nog niet veel in RFID, maar als het (in tegenstelling tot streepjescode die qua informatie natuurlijk tamelijk beperkt zijn) dit soort toepassingsmogelijkheden in huis krijgt, dan ben ik verkocht. Yummy!