Week van de Downtijd

Downtijd - Klik voor grotere versie

Het is een vraag die mensen bezig blijft houden: hoe betrouwbaar moet je hostingprovider zijn, en hoe betrouwbaar is ie (of denk je dat je hostingprovider is) ? De downtijd bij Dreamhost leidt nog steeds links en rechts tot berichten. Op CogDogBlog schrijft Alan Levine naar aanleiding van de problemen over hoe relatief ervaringen zijn met hostingproviders. Op Rogue Amoeba wordt uitgelegd hoe zij hun hosting, een combinatie van goedkope Dreamhost-hosting en duurdere hosting, geregeld hebben.
Het artikel bevat vier basisregels:
#1: You get what you pay for.
#2: Everyone loves their current host until the server is down.
#3: Have A Contingency Plan
#4: Run your software company, not your web server.

Toch vind ik hun gespreide setup, met de heavy downloadbestanden bij de ene hostingprovider, de site zelf op een andere plek, deels automatische synchronisatie en scripts die het up zijn van de ene site in de gaten houden en anders overschakelen naar de ander, nou toch niet echt iets waar ik aan zou willen beginnen.
Het hebben van een online mirror van een site zou André Manssen (sterkte André!) geholpen hebben bij het weer snel in de lucht krijgen van zijn site na een servercrash. Dat was bij een andere hostingprovider overigens. Maar zeg nou zelf, hoe ver wil je als privépersoon met een website gaan? Hoe ver moet je inmiddels wel niet gaan? Ik ga zometeen maar weer eens een download trekken van de 17GB aan bestanden die Dreamhost inmiddels voor me bijhoudt, geeft me toch een wat veiliger gevoel.

0 0 stemmen
Bericht waardering
6 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Hans Mestrum
15 jaren geleden

Vraagje Pierre: hoe haal jij die 17gb van de server bij dreamhost? Ik bedoel welke software gebruik je daarvoor?

Pierre
15 jaren geleden

Voor downloads en reguliere uploads maak ik "gewoon" gebruik van Filezilla. Voor mijn servertje met ‘gewone’ bestanden (= ongeveer 7 van de 17GB) heb ik sinds een tijdje SyncBack in gebruik, maar op het moment eigenlijk dus alleen om een offsite backup van een deel van de harde schijf te hebben.
Downloaden gaat in het algemeen met Filezilla wel redelijk rap. Met 10Mb/sec download valt downloaden van zo’n omvang best mee. Ik haal effectief zo’n 8.000 kbit/sec en dan is het dus zo’n 3 uur voor de 10GB die ik écht naar lokaal wil downloaden.

Mario
Mario
15 jaren geleden

Wat is eigenlijk tegenwoordig nog een goede hosting? Of beter waar? Ik heb hier in vlaanderen hosting gehad waar ik, als de problemen begonnen, ook geen reacties kreeg. Zelfs problemen met -mijn eigen- domeinnamen bleven me niet gespaard. Dusjah, wat is wel betaalbaar, groot, maar toch degelijk? Ik lees hier Dreamhost, was men hier vroeger niet bij Servage?

Pierre
15 jaren geleden

Klopt, Servage ging goed totdat het fout ging. "#2: Everyone loves their current host until the server is down." gaat natuurlijk ook voor mij op en toen Servage voor de tweede keer binnen mijn eerste jaar bij ze niet thuis gaf wat betreft enige ondersteuning om er in ieder geval maar achter te komen wat er aan de hand was (waar wel zelf strikt de regels volgden) ben ik daar weg gegaan naar Dreamhost. En nee, dat is ook niet echt een ervaring zonder hobbels.

Het probleem wat mij betreft is nu dat ik het verhaal hier eigenlijk wel geloof, maar het niet zo zie zitten om zo’n toch redelijk complexe setup te gaan realiseren.

Mario
Mario
15 jaren geleden

mja, ik weet nu niet of het realistisch is voor "maar" een gewone mens om 27 versies van je site op het internet te hebben staat zodat je érgens een volledige site hebt in het geval van een server crash. Dan moet je ook weer meteen gezien hebben dat je site uit de lucht is, anders heb je er ook niks aan. Dan moet je helemaal professioneel gaan en ga je waarschijnlijk niet deze problemen hebben. Ik denk dat het samenhangt met datgene wat we betalen, wat regel 1 weer bevestigd. Misschien zijn dit soort sites een uitkomst:
http://bestwebhostingreviews.com/

Met groet,
Mario

Pierre
15 jaren geleden

Ah, dank je, dat was de link die ik ‘kwijt’ was (ik had hem voorbij zien komen ergens, maar kon hem tijdens het schrijven van deze post zo snel niet meer vinden).

Voor de schijfruimte die ik nodig heb kom ik ook bij het daar op #1 genoemde Apollo Hosting al tegen het dak aan. En de dedicated hosting oplossing is dan net weer een slagje te duur. En dan zou ik sowieso in ieder geval een server in Nederland willen hebben.
Ik hou me aanbevolen voor tips. Gezocht: Betrouwbare webhosting; schijfruimte zo ongeveer 20 – 100 GB; maximaal dataverkeer per maand zo ongeveer 100GB; 99,999999% uptijd; server in Nederland; maximale kosten per maand: 50 euro.

Ik vrees dat dat zoeken is naar een combinatie die niet bestaat.