EduKast aflevering 220

 Gepubliceerd door om 22:49  Edupodcast
feb 252007
 

Aflevering 220 (aflevering 20 van jaargang 2) staat online op de EduKast-website. Vandaag is de verbindende draad door de ogenschijnlijk op zichzelf staande berichten: “hoe verspreid je je boodschap / video / podcast?”. Daarbij ook deze keer weer twee podcast tips in de uitzending.

 Reacties uitgeschakeld voor EduKast aflevering 220  Tags:

De EduKast Voicemail lijn

 Gepubliceerd door om 20:57  Algemeen
feb 252007
 

Wil je een bericht achter laten voor de EduKast? Bijvoorbeeld omdat je reclame wilt maken voor je eigen podcast, weblog, website, wiki, organisatie, evenement of gewoon omdat je een boodschap achter wilt laten, dan kun je nu terecht bij de EduKast Voicemail lijn.
Het is niet langer nodig dat via de computer te doen, je kunt gewoon met je normale telefoon of GSM bellen naar de EduKast Voicemail lijn.

Het telefoonnummer is: TEL:

Spreek na je pieptoon je bericht in en sluit dan af met hekje (#) of hang gewoon op.
Ik ga er vanuit dat ik berichten die via de de EduKast Voicemail lijn ingesproken worden in de EduKast kan gebruiken, wil je liever niet dat je daar te horen bent, geef dat dan even aan in de voicemail!

Via de mail

 Gepubliceerd door om 16:40  Algemeen
feb 252007
 

Ik krijg wel vaker vragen via de mail toegestuurd waar ik geen antwoord op weet. Uiteraard kan ik dan niet meer doen dat een reply sturen met dat als antwoord. Maar leuk vind ik dat natuurlijk niet. Daarom bij deze een tweetal vragen die ik kreeg waar ik het antwoord niet op weet, ik hou me aanbevolen voor suggesties in de reacties of via e-mail:

“Ik ben op zoek naar de eerstvolgende workshop of cursus die kennis bijbrengt en vaardigheden aanleert voor een wiki moderator. Kun jij mij verwijzen naar één of meerdere klassikale opleidingen/trainingen “

Het gaat hierbij dan niet om beginners-trainingen maar duidelijk voor dat stapje verder. Bestaan die trainingen al?
De tweede interessante vraag waar ik helaas geen antwoord op heb:

“Kun je ons helpen aan namen van bedrijven (nationaal en internationaal) die een blend-opleiding met succes hebben uitgevoerd: het gaat om blended learning voor 25-plussers(LLL) met positieve publicaties (bewijs dat het echt gaat om een parel). Wij onderzoeken de kritische succesfactoren. We hebben interviews gehouden bij een aantal Hogescholen en Universiteiten en stappen nu over op bedrijven. We constateren dat er maar heel weinig good practices zijn. Kan jij ons aan voorbeelden helpen?”

Uiteraard zal ik bij het doorsturen van eventuele antwoorden dat van de juiste credits voorzien!

Downtijd ICT en Onderwijs BLOG

 Gepubliceerd door om 15:42  Persoonlijk
feb 252007
 

Er was een reparatie aan de stroomvoorziening van Dreamhost gepland en (een paar dagen geleden) aangekondigd. Helaas had ik die notificatie niet in de RSS-feed en niet in het Admin-panel van Dreamhost voorbij zien komen.
Daarom stond er hier vooraf geen waarschuwing.
Zoals dat wel vaker gebeurt, bleek een heel belangrijke router na de geplande downtijd van 3 uur niet meer in de lucht te komen waardoor de sites uiteindelijk 7 uur uit de lucht waren.
Ik zal hier nu niet linken naar alle gestreste reacties op hun support-site (die wel in de lucht bleef). De downtijd stond gepland om middernacht van zaterdag op zondag, normaal gesproken de rustigste tijd en een rottijd om te moeten werken. Maar aangezien niet iedereen in dezelfde tijdzone zit, en het hier in Nederland bijvoorbeeld 8 uur later is, kwam het hier wat onhandiger uit.

 Reacties uitgeschakeld voor Downtijd ICT en Onderwijs BLOG  Tags: