Downtijd ICT en Onderwijs BLOG

Er was een reparatie aan de stroomvoorziening van Dreamhost gepland en (een paar dagen geleden) aangekondigd. Helaas had ik die notificatie niet in de RSS-feed en niet in het Admin-panel van Dreamhost voorbij zien komen.
Daarom stond er hier vooraf geen waarschuwing.
Zoals dat wel vaker gebeurt, bleek een heel belangrijke router na de geplande downtijd van 3 uur niet meer in de lucht te komen waardoor de sites uiteindelijk 7 uur uit de lucht waren.
Ik zal hier nu niet linken naar alle gestreste reacties op hun support-site (die wel in de lucht bleef). De downtijd stond gepland om middernacht van zaterdag op zondag, normaal gesproken de rustigste tijd en een rottijd om te moeten werken. Maar aangezien niet iedereen in dezelfde tijdzone zit, en het hier in Nederland bijvoorbeeld 8 uur later is, kwam het hier wat onhandiger uit.