Anothr time Another chance #3

 Gepubliceerd door om 06:35  Internet
feb 222007
 
RSS Chat - Klik voor grotere versie

Als voorlopig laatste bericht over het gebruik van Skype of Google Talk voor het bijhouden van RSS-feeds het resultaat van een nachtje open laten staan van zowel Feedcrier en Rasasa in Google Talk en Anothr.com in Skype. Ik heb de logbestanden van de drie opties even opgeslagen: Rasasa | Anothr.com | Feed Crier.
De resultaten waren weer tamelijk uiteenlopend en wat mij betreft is er geen winnaar.
Rasasa
Rasasa had ik nog niet getest tot gisteren. Het is een RSS->Chat dienst die lijkt op Feed Crier. Je kunt kiezen uit gebruik van MSN, Yahoo, Google Talk/Jabber en ICQ.
Daarnaast kun je notificaties via SMS ontvangen. Maar omdat dat niet gratis is heb ik daar uiteraard geen gebruik van gemaakt.

De resultaten
De resultaten waren zeef wisselend.
Anothr.com deed het het slechts. Om de een of andere reden kwamen we wel notificaties binnen, maar zonder inhoud/titel van het bericht. Vreemd genoeg kwam er terwijl ik deze post zat te typen opeens wél weer een bericht met titel en samenvatting binnen in Skype. Dat bericht kwam bij Feed Crier 10 minuten later binnen en was bij Rasasa op het moment van posten nog niet binnen gekomen. Terwijl die even eerder wel al een nieuw bericht gestuurd had. bij Rasasa nog eens 10 minuten later inclusief 2 berichten van de FURL-feed die de andere twee op hun beurt weer/nog niet hadden.

Rasasa stuurt geen berichten als het lijkt alsof je er niet bent. Dat kan dus ook zijn als je computer wel aan staat en je Google Talk client aan.
Voordeel daarvan is dat je chat-venster niet vol loopt terwijl je afwezig bent. Aangezien dat bij Google Talk maar één venster is waar nieuwe regels aan toegevoegd worden is dat echter niet echt een probleem.
De berichten kun je dan weer opvragen als je weer achter je PC zit, je krijgt dan de melding dat je met het commando SHOW de achterstand kunt wegwerken.

Toen ik gisterenavond de test aanzette en nog achter mijn PC zat was Rasasa langzamer dan Feed Crier, maar vanochtend bleek Rasasa meer berichten van de FURL-feed opgepikt te hebben dan dat Feed Crier gedaan had.

Conclusie
Vervelende conclusie na het bekijken van de logbestanden: het kan zijn dat je op deze manier berichten uit de RSS-feed niet voorbij ziet komen!
En als de reden van het gebruik van deze tools is om ze juist gegarandeerd allemaal voorbij te zien komen en wel snel, dan gaat dat dus niet lukken op het moment.

Het gebruik van een BOT in combinatie met Skype of een van de andere chatprogramma’s is daarmee niet per definitie een slecht idee. Maar ik zou niet willen hoeven vertrouwen op het doorgeven van berichten via een van de hier bekeken opties. Dan is een gewone RSS-lezer betrouwbaarder.

Deel dit bericht:

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.