Wie valt er voor Skype Pro?

 Gepubliceerd door om 23:51  Internet
feb 212007
 
Skype Pro - Klik voor grotere versie

Ik weet dat ik niet altijd alleen maar positieve dingen over Skype gezegd heb en ik weet ook dat mijn ervaringen met Voipbuster, maar hun laatste poging om een bron van inkomsten aan te boren in de vorm van Skype Pro snap ik dus niet. Het wordt aangeprezen als het “all-in-one” pakket:
* voor 5 maanden betaal je 11,50 euro incl. BTW
* bellen in Nederland naar vaste nummers kost 4,5 eurocent incl. BTW per gesprek.
* 5 euro beltegoed.
* gratis Voicemail.
* de korting voor een SkypeIn-nummer heb je als Nederlander niets aan, want Skype heeft in Nederland nog steeds geen inbelnummers.
Zet ik daar tegenover het aanbod van Voipdiscount:
* voor 120 dagen betaal je 11,50 euro incl. BTW
* bellen in Nederland naar vaste nummers is helemaal gratis
* bellen naar een heleboel andere landen, waaronder België, het Verenigd Koninkrijk, Canada en de VS (daar ook mobiele nummers) is eveneens helemaal gratis.
* 10 euro beltegoed dat je begint op te gebruiken als die 120 dagen gratis bellen voorbij zijn of als je naar een land belt dat niet gratis is, of bijvoorbeeld mobiele nummers in Nederland.

In tegenstelling tot wat bij Voipbuster een tijd het geval was, is de lijst met gratis landen al zeker een maand 5 stabiel. Zo lang gebruik ik het overigens ook al als uitbelvoorziening thuis. Mijn ADSL-modem logt in bij Voipbuster en ik gebruik gewoon mijn normale (goedkope) Profoon DECT telefoons die niet beter weten dan dat ze gewoon bellen.
De prijsstelling van Skype is niet scherp genoeg voor dagelijks gebruik én het feit dat ze vertrouwen op het gebruik van hún software maakt “echte” telefoons die met Skype kunnen bellen onnodig duur. Vind ik. Maar daarom snap ik het ook eigenlijk niet. Er moeten toch mensen voor dit aanbod vallen? En waarom is het voor hen dan blijkbaar wel aantrekkelijk?

Deel dit bericht:

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.