Wie valt er voor Skype Pro?

 Gepubliceerd door om 23:51  Internet
feb 212007
 
Skype Pro - Klik voor grotere versie

Ik weet dat ik niet altijd alleen maar positieve dingen over Skype gezegd heb en ik weet ook dat mijn ervaringen met Voipbuster, maar hun laatste poging om een bron van inkomsten aan te boren in de vorm van Skype Pro snap ik dus niet. Het wordt aangeprezen als het “all-in-one” pakket:
* voor 5 maanden betaal je 11,50 euro incl. BTW
* bellen in Nederland naar vaste nummers kost 4,5 eurocent incl. BTW per gesprek.
* 5 euro beltegoed.
* gratis Voicemail.
* de korting voor een SkypeIn-nummer heb je als Nederlander niets aan, want Skype heeft in Nederland nog steeds geen inbelnummers.
Zet ik daar tegenover het aanbod van Voipdiscount:
* voor 120 dagen betaal je 11,50 euro incl. BTW
* bellen in Nederland naar vaste nummers is helemaal gratis
* bellen naar een heleboel andere landen, waaronder België, het Verenigd Koninkrijk, Canada en de VS (daar ook mobiele nummers) is eveneens helemaal gratis.
* 10 euro beltegoed dat je begint op te gebruiken als die 120 dagen gratis bellen voorbij zijn of als je naar een land belt dat niet gratis is, of bijvoorbeeld mobiele nummers in Nederland.

In tegenstelling tot wat bij Voipbuster een tijd het geval was, is de lijst met gratis landen al zeker een maand 5 stabiel. Zo lang gebruik ik het overigens ook al als uitbelvoorziening thuis. Mijn ADSL-modem logt in bij Voipbuster en ik gebruik gewoon mijn normale (goedkope) Profoon DECT telefoons die niet beter weten dan dat ze gewoon bellen.
De prijsstelling van Skype is niet scherp genoeg voor dagelijks gebruik én het feit dat ze vertrouwen op het gebruik van hún software maakt “echte” telefoons die met Skype kunnen bellen onnodig duur. Vind ik. Maar daarom snap ik het ook eigenlijk niet. Er moeten toch mensen voor dit aanbod vallen? En waarom is het voor hen dan blijkbaar wel aantrekkelijk?

 Reacties uitgeschakeld voor Wie valt er voor Skype Pro?  Tags:

Naar de CEBIT!

 Gepubliceerd door om 21:15  Persoonlijk
feb 212007
 
CEBIT

Zoals je bij Hans kunt lezen heeft hij een aantal bloggers mogen uitnodigen om bij hem op bezoek te komen in Hannover tijdens de CEBIT 2007 in maart. En ik ben een van die bloggers. Ik ga er op 19 maart heen en dan aan het einde van de dag op de 20e weer terug. Bliksembezoek, maar leuk om er weer eens te zijn. Als docent ging ik elk jaar met onze tweedejaars BI-studenten met de bus op en neer. Zij moesten dan een opdracht van een extern bedrijf én vrijkaartjes voor zichzelf regelen. De opdracht had dan betrekking op het verzamelen van informatie over bijvoorbeeld een bepaald soort product. Niet eenvoudig. De CEBIT is niet alleen gigantisch groot, maar je moet je natuurlijk wel voorbereiden als je in anderhalve dag (zo lang gingen wij) bij die gigantische hoeveelheid standhouders je informatie wilde kunnen verzamelen. Daar kwam bij dat ook 7 jaar geleden (dat is de laatste keer dat ik er was) de CEBIT zich al steeds meer op bedrijven ging richten, voor studenten was het dus niet gemakkelijk de aandacht te krijgen van een verkoper.
Overigens moet ik bekennen dat ik ook nooit het genoegen gehad heb om op een van de bovenverdiepingen van de stands te mogen vertoeven. Dat waren twee gescheiden werelden: het gewone volk beneden en de potentiële klanten mochten mee naar boven. Zoals je in de Sneak Peak van de Tulip stand kunt zien heeft die ook een bovenverdieping. Hans, ik neem aan dat je ons wel mee naar boven mag nemen toch?!
Hoe dan ook, als je producten of leveranciers hebt waarvan je vindt dat ik daar zeker langs moet gaan, laat het me dan weten.
Jammer overigens dat Erno Hannink de dag na mij nog komt, dan is er helemaal geen kans om zo’n PaceBlade te lenen voor in de trein terug. ;-)