Trackback Search

 Gepubliceerd door om 06:52  Internet
feb 122007
 
trackback search - Klik voor grotere versie

Omdat het voornamelijk spammers aantrok heb ik de trackback-mogelijkheden hier al een tijd uit staan. In plaats daarvan maak ik gebruik van Google Blog Search om bij te houden wie naar berichten linkt. Ik vind het overzichtelijker dan Technorati, sowieso omdat ik niet handmatig zoek, maar de RSS-feed voor de zoekopdracht aan Sharpreader heb toegevoegd.
Op deze site wordt uitgelegd hoe je de zoekopdracht automatisch onder aan elk bericht zou kunnen toevoegen. Ik ben er nog niet helemaal uit of ik dat nou handig vind. Immers, de meeste berichten zouden dan geen resultaat opleveren. Ik zou de RSS-feed in de rechterbalk van de voorpagina kunnen toevoegen. Maar die is al vol genoeg.
Het is eigenlijk jammer dat er geen eenvoudige manier is om het bericht waarnaar verwezen wordt uit de Google zoekresultaten te filteren. Dan zou je één keer per dag of zo op de achtergrond de zoekopdracht kunnen uitvoeren.

Deel dit bericht:

  Een reactie aan “Trackback Search”

Reacties (1)
  1. Denk ook aan ask blog search. Die is razendsnel en heeft soms andere verwijzingen dan Google….
    Uit de bezoekersstatistieken kun je ook wel veel opmaken toch? Met getclicky.com heb je nu zelfs een live-scherm voor de bezoekers EN waar ze vandaag komen. Ook RSS voor vier datasoorten.
    Ik dacht eerst dat Clicky geen blijver was maar ik houd hem toch maar!

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.