Mobiele versie ICT en Onderwijs BLOG

 Gepubliceerd door om 19:58  Algemeen
feb 112007
 

Sinds ik zelf een Qtek heb waarmee ik websites kan bezoeken heb ik ook een mobiele versie voor het ICT en Onderwijs BLOG hier en de EduKast-website.
Tot nu toe was je echter aangewezen op mijn script dat al dan niet herkende dat je een mobiel apparaat gebruikte om de pagina te bezoeken. Lukte dat niet, dan kreeg je gewoon de normale pagina die op een klein schermpje niet echt lekker werkt.
Ik heb daar nu een wijziging in aangebracht. Het detectiescript is er nog steeds, dus als je Internet Explorer op een Pocket PC gebruikt, dan krijg je automatisch de mobiele versie, maar je kunt dat nu ook forceren.
Als je naar respectievelijk http://www.gorissen.info/Pierre/pda of http://www.edukast.nl/pda gaat krijg je automatisch de mobiele versie. Er wordt een cookie weggeschreven zodat dat de keer daarna automatisch gebeurt. De URLs e.d. zijn daarna niet anders dan bij de ‘gewone’ weergave, je kunt dus dan ook gewoon dezelfde RSS-feeds gebruiken en doorklikken. Het cookie zorgt er gewoon voor dat er een ander sjabloon gebruikt wordt bij de weergave van de verschillende schermen.
Mocht je dat niet (meer) willen, dan kun je met http://www.gorissen.info/Pierre/full of http://www.edukast.nl/full de cookie weer laten verwijderen.
Dit werkt nu daarom ook gewoon in een browser op een laptop of desktop-systeem. Mocht je om welke reden dan ook een zo kaal mogelijke versie van een van beide sites willen zien, dan kun je dat zo dus doen.
Niet alle schermen hebben overigens een mobiele variant. Alleen de voorpagina, de berichtenpagina’s, de archiefpagina’s en de zoekpagina. Ik ga er niet vanuit dat er mensen zijn die bijvoorbeeld presentaties van mijn “Wie is Pierre Gorissen“-pagina gaan downloaden naar hun PDA of telefoon. Die pagina heeft daarom ook geen mobiele versie.

Deel dit bericht:

  5 reacties aan “Mobiele versie ICT en Onderwijs BLOG”

Reacties (5)
  1. Ook op de Blackberry werkt het naar behoren.

  2. Is dit nou een subtiele manier om te vertellen dat je een Blackberry hebt gekregen? ;-)

  3. Ah, had ik gemist. Staan er al screenshots / foto’s op Flickr van de Blackberry in gebruik? Is er software voor om schermfilmpjes te maken?

  4. Nee, het was mijn bedoeling er het een en ander over te schrijven, maar dat is er nog niet van gekomen.
    En ja, ik ben software tegengekomen voor het maken van screendumps, maar eea heb ik nog niet uitgeprobeerd.

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.