Flickr wil Old Skool members kwijt

flickr oldskool - Klik voor grotere versie

Ken Camp is boos (en dat is een heel nette vertaling van de titel van zijn bericht ;-)). En terecht. Flickr heeft sinds de overname door Yahoo! een twee soorten inlog mogelijkheden: iedereen die na 15 augustus 2005 een account heeft aangemaakt moet een Yahoo! ID aanmaken. Gebruikers van voor die tijd (“Old Skool Members”) mochten tot nu toe nog gewoon hun oude account gebruiken om in te loggen. Ik heb een Yahoo! ID, al was het maar om in te kunnen loggen op de scholenlijst, maar hou hier ook niet van. Ook al omdat ik al een keer een Yahoo! ID aangemaakt heb voor een Flickr-account voor iemand anders, het wachtwoord vergeten was en toen via deze pagina niet meer in staat was het wachtwoord te wijzigen omdat ik vergeten was welke geboortedatum en postcode ik opgegeven had. Daar had ik namelijk niet de juiste gegevens ingevuld omdat dat Yahoo! niets aangaat. Nu moet ik dus ook om. Mijn 2-jarig abonnement loopt af op 13 juni a.s. maar ja om mijn 3.678 foto’s nou uit principe te migreren naar een andere plek. Is ook al zo’n gedoe.
En daar ben ik dan weer boos om: de lock-in is dus blijkbaar groot genoeg dat ze zich ook dit kunnen veroorloven. :-( [update 21:27] Er zijn meer mensen boos, zoals Thomas, en anderen op het forum. Ook CNET News heeft het bericht opgepikt. Dave Winer is voor de verandering juist optimistisch.

0 0 stem
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Fred Zelders
13 jaren geleden

En als je daar Wist je dat Flickr … nog eens bij optelt wordt het wellicht tijd om toch ook ergens anders je licht eens op te steken.

Pierre
13 jaren geleden

Ah, nee wist ik. Flickr is niet mijn enige kopie die ik van foto’s heb. Export is overigens wel mogelijk, maar niet zomaar via de standaard Flickr-interface.
Metadata en foto’s haal je indien gewenst via de API over.