Horizon Wimba Webinars

 Gepubliceerd door om 22:44  Leertechnologie
jan 312007
 

En nou ik toch reclame aan het maken ben voor online evenementen. Ook van Horizon Wimba ontving ik een mail met data en onderwerpen:
* Donderdag 6 februari, 17:00 uur – The Wimba Podcaster
* Vrijdag 9 februari, 12:30 uur – Practical Uses of Online Content Creation via Course Genie at Bristol University
* Woensdag 14 februari, 16:00 uur – Overview of Course Genie 2.1
* Woensdag 21 februari, 17:00 uur – Practical Uses of Pronto: Instant Messaging with Blackboard & WebCT
* Vrijdag 23 februari, 15:30 uur – How To Moodle

Deze webinars worden ook opgenomen en zijn ook achteraf nog te bekijken via deze website.
Deelname is gratis, maar vergt registratie. Bekijken van het archief eveneens.

 Reacties uitgeschakeld voor Horizon Wimba Webinars  Tags:
jan 312007
 

Op 14 februari a.s. van 18:00 – 20:00 uur verzorgd Stephen Downes vanuit Canada de lezing “Knowledge 2.0 – Towards a Future Knowledge Society”. Deze lezing zal via videoconferencing verbinding worden uitgezonden naar België, Polen, Hongarije, Duitsland, Finland, Italië en Slovakije. Deelnemers uit andere landen kunnen de sessie via een streaming video verbinding volgen via internet en vragen stellen via een chatvoorziening.
Deelname is gratis en inschrijven kan via http://www.venus-seminars.net/

Interessant! Ik heb me, ondanks het wat onhandige tijdstip, ingeschreven voor een van de 160 beschikbare online plekjes. Want ik ben natuurlijk zowel in de inhoud als in de gebruikte technologie/werkvorm/setup geïnteresseerd.
Ik zal wel zelf voor het broodje vooraf en de borrel achteraf moeten zorgen.

Volgende sessies die gepland staan, zijn:
* 28 februari: Jan Hoet – “Art, Opium for the 21st Century Citizen?”
* 14 maart: Risto Linturi – “Visionary Thinking: How to develop Radical Ideas and Innovation”
* 28 maart: Nathan Shedroff – “Experience Design”
* 11 april: Derrick de Kerckhove – “Culture and Technology”

Flickr wil Old Skool members kwijt

 Gepubliceerd door om 20:28  Internet
jan 312007
 
flickr oldskool - Klik voor grotere versie

Ken Camp is boos (en dat is een heel nette vertaling van de titel van zijn bericht ;-)). En terecht. Flickr heeft sinds de overname door Yahoo! een twee soorten inlog mogelijkheden: iedereen die na 15 augustus 2005 een account heeft aangemaakt moet een Yahoo! ID aanmaken. Gebruikers van voor die tijd (“Old Skool Members”) mochten tot nu toe nog gewoon hun oude account gebruiken om in te loggen. Ik heb een Yahoo! ID, al was het maar om in te kunnen loggen op de scholenlijst, maar hou hier ook niet van. Ook al omdat ik al een keer een Yahoo! ID aangemaakt heb voor een Flickr-account voor iemand anders, het wachtwoord vergeten was en toen via deze pagina niet meer in staat was het wachtwoord te wijzigen omdat ik vergeten was welke geboortedatum en postcode ik opgegeven had. Daar had ik namelijk niet de juiste gegevens ingevuld omdat dat Yahoo! niets aangaat. Nu moet ik dus ook om. Mijn 2-jarig abonnement loopt af op 13 juni a.s. maar ja om mijn 3.678 foto’s nou uit principe te migreren naar een andere plek. Is ook al zo’n gedoe.
En daar ben ik dan weer boos om: de lock-in is dus blijkbaar groot genoeg dat ze zich ook dit kunnen veroorloven. :-( [update 21:27] Er zijn meer mensen boos, zoals Thomas, en anderen op het forum. Ook CNET News heeft het bericht opgepikt. Dave Winer is voor de verandering juist optimistisch.