Songbird zingt een toontje hoger

 Gepubliceerd door om 22:51  Tools
jan 292007
 
Get Songbird

Ik had nog nooit van Songbird gehoord totdat het genoemd werd in aflevering 133 van dl.tv. En dit gaat een vogeltje worden dat een mooie toekomst tegemoet gaat. Het is een mediaplayer gebouwd op dezelfde basis als Firefox, niet dat je die daarvoor nodig hebt, het deelt gewoon de onderliggende Mozilla engine. Het programma is toe aan versie 0.2.1 en beschikbaar in ruim 30 talen, waaronder het Nederlands, open source én beschikbaar voor Windows, Mac en Linux.
Helemaal ideaal is het feit dat ze een screencast gemaakt hebben die de belangrijkste functionaliteiten uitlegt. Hoef ik dat niet meer te doen. ;-) Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Songbird zingt een toontje hoger  Tags:
jan 292007
 

In de EduKast-aflevering van afgelopen weekend (nummer 217) praat ik over de ophef die ontstaan is over het “nieuwe leren”. Ik ga uiteraard niet het hele verhaal hier herhalen, daarvoor moet je gewoon even naar de betreffende aflevering luisteren. Maar ik wilde wel even de ruimte van een nieuwe post gebruiken om te reageren op de drie reacties die ik daar vandaag kreeg. En dat doe ik hier omdat het ook voor niet luisteraars van de EduKast interessant lijkt.

Rekenen?
Wim ten Bosch verwijst in zijn reactie naar een filmpje van ruim 15 minuten op YouTube. En hoewel Wim dacht dat de film wellicht off-topic zou zijn, vond ik hem erg on-topic. In de film wordt namelijk gewaarschuwd voor een aantal nieuwe methoden die in het Amerikaanse onderwijs op het moment gebruikt worden om kinderen te leren hoe ze moeten vermenigvuldigen en/of delen. Lees verder….