Workshop Weblogs, Wiki’s en Forums

 Gepubliceerd door om 12:21  Algemeen
jan 182007
 
Workshop Weblogs, Wiki's en Forums

Ik zit bij de Biloba-workshop over weblogs, wiki’s en forums die vandaag twee keer aangeboden wordt. De belangstelling was groot. De inschrijving zat binnen een paar dagen meer dan vol. We maken gebruik van drie interne trainers die elk een van de deelonderwerpen zelf ook al gebruiken. De deelnemers worden direct vanaf de start aan het werk gezet en krijgen dan tijdens de workshop aanvullende uitleg. De foto is gemaakt tijdens de afsluitende discussie over toepassing van de functionaliteiten binnen Fontys. Leuk.
[update] Weet wat bijgeleerd: als je automatisch van de Qtek via Flickr naar je weblog post, moet je er natuurlijk wél rekening mee houden dat de foto niet automatisch gedraaid wordt.

 Reacties uitgeschakeld voor Workshop Weblogs, Wiki’s en Forums  Tags:

Techniek is leuk bij Fontys

 Gepubliceerd door om 06:48  Agenda
jan 182007
 
“Om te laten zien hoe leuk techniek kan zijn houdt Fontys Hogescholen op 24 januari een symposium waar studenten ongewone, technische projecten presenteren. Het Intergrated Product Development Symposium (IPD) biedt deze en andere projecten een podium. Het symposium vindt in de aula van gebouw R5 van Fontys Hogescholen in Eindhoven.”

(bron)

Leuk. En al helemaal omdat ik dit niet via interne berichten tegen kwam, maar via de RSS-feed voor een Google Blogsearch op het woord Fontys. Heel handig en het levert vaak berichten op die ik anders zeker niet gevonden had.

 Reacties uitgeschakeld voor Techniek is leuk bij Fontys  Tags:

Hey!Watch – not!

 Gepubliceerd door om 06:38  Media
jan 182007
 
heywatch - Klik voor grotere versie
“Online video encoding and video formats conversion are some of the most time consuming tasks an online video publisher has to confront himself with. But a new online service from Europe puts an end to this huge time waster once and for all. Small online video publishers can rejoice at one of the most interesting and valuable 2.0 tools to pop-up in recent times and one that I personally believe will find immediate acceptance, success and growth.”

(bron)

Toen ik Hey!Watch tegen kwam in de Sharewoord Picnic 85 heb ik een account aangevraagd en gekregen. Maar helaas. Ondanks het enthousiasme van Robin Good, waarvan ik haast vermoed dat hij deze eens een keer niet zelf uitgebreid getest heeft, kon ik er niets mee. Het werkte gewoon niet.

Het idee is leuk: upload een video naar een site, kies een van de heel veel mogelijke export-opties, zet de conversie aan en download het eindresultaat.
Heel handig: in plaats van uploaden, kun je ook een URL van een pagina met daarin links naar video’s opgeven, bijvoorbeeld deze pagina. De site zoekt dan zelf naar video’s die het ondersteund (5 in dit geval) en jij kunt aangeven welke getransferred moeten worden.
Oeps, eerste probleem. Bij een gratis account mag een video maximaal 10 minuten lang zijn, de screencast is langer. Foutmelding. Overigens, ook bij het betaald account van $39,99 per jaar is de maximale lengte 25 minuten.
Op zoek naar een andere video. Lees verder….