Gratis Racoon downloaden

Kruidvat wil haar online Entertainment-winkel promoten en biedt daarom 2 tracks van Racoon aan voor gratis download.
Het zijn MP3-bestanden, zonder DRM en het enige wat je hoeft te doen is registreren.
Behalve MP3’s zal de winkel ook WMA’s bevatten, maar hoe de verhouding van beschikbaar ligt is niet helemaal helder. Achter elke track staat wel een “Meer info” link, maar die geeft ook bij de gratis tracks van Racoon alleen WMA weer, terwijl die juist alleen in MP3 beschikbaar zijn.
Ik betwijfel sowieso dat ik er vaker terug kom. De gemiddelde prijs van een track ligt op 1,19 euro. Dat is een stuk meer dan de 99 eurocent bij iTunes. En waar iTunes ook hele albums verkoopt is dat bij het Kruidvat niet mogelijk. Dat maakt het geheel nóg duurder. Want het album Another Day van Racoon met 13 tracks kost bij iTunes bijvoorbeeld 9,99 euro en bij Kruidvat gewoon 13×1,19 euro. Daar komt overigens bij dat albuminformatie niet eens aanwezig is in de Kruidvatwinkel.
Maar goed, die twee tracks legaal downloaden heb ik natuurlijk wel even gedaan (het was tenslotte gratis!). Heb je geen zin in het Kruidvat, probeer dan een van de andere 18 of zo sites waar de tracks ook te downloaden zouden moeten zijn.