Gratis Racoon downloaden

 Gepubliceerd door om 13:13  Media
jan 172007
 

Kruidvat wil haar online Entertainment-winkel promoten en biedt daarom 2 tracks van Racoon aan voor gratis download.
Het zijn MP3-bestanden, zonder DRM en het enige wat je hoeft te doen is registreren.
Behalve MP3’s zal de winkel ook WMA’s bevatten, maar hoe de verhouding van beschikbaar ligt is niet helemaal helder. Achter elke track staat wel een “Meer info” link, maar die geeft ook bij de gratis tracks van Racoon alleen WMA weer, terwijl die juist alleen in MP3 beschikbaar zijn.
Ik betwijfel sowieso dat ik er vaker terug kom. De gemiddelde prijs van een track ligt op 1,19 euro. Dat is een stuk meer dan de 99 eurocent bij iTunes. En waar iTunes ook hele albums verkoopt is dat bij het Kruidvat niet mogelijk. Dat maakt het geheel nóg duurder. Want het album Another Day van Racoon met 13 tracks kost bij iTunes bijvoorbeeld 9,99 euro en bij Kruidvat gewoon 13×1,19 euro. Daar komt overigens bij dat albuminformatie niet eens aanwezig is in de Kruidvatwinkel.
Maar goed, die twee tracks legaal downloaden heb ik natuurlijk wel even gedaan (het was tenslotte gratis!). Heb je geen zin in het Kruidvat, probeer dan een van de andere 18 of zo sites waar de tracks ook te downloaden zouden moeten zijn.

 Reacties uitgeschakeld voor Gratis Racoon downloaden  Tags:

Video gebruiken in Breeze Meeting

 Gepubliceerd door om 06:55  Screencast
jan 172007
 
Klik op de afbeelding om naar de Flash versie te gaan!

Tijdens een vergadering kan het handig zijn om een filmpje te laten zien. Zo ook voor een online vergadering in Breeze Meeting. Je hebt dan een aantal opties: iedereen een link sturen naar de video, proberen mediaplayer te ‘sharen’ óf het opnemen van Flash Video. Dat laatste heeft absoluut de voorkeur ten opzichte van de andere twee en zorgt er ook voor dat je als spreker eenvoudig de touwtjes in handen houdt. Maar, niet alle Flash video’s werken (de van YouTube en consorten wel!) Deze screencast laat zien hoe je zo’n FLV-bestand toevoegt aan de vergaderruimte, gebruikt en weer verwijderd. Ook laat het de instellingen in Camtasia Studio zien voor het maken van zo’n FLV-versie. De screencast duurt in totaal ruim 13 minuten.
Online
* Flash-versie (Flash versie 8 nodig)
* Streaming WMV | WMV in HTML-pagina
* Streaming Quicktime | MOV in HTML-pagina
Download
video WMV-versie 640×480 video WMV-versie 320×240 (ook geschikt voor Pocket PC) video MOV-versie 640×480 video MOV-versie 320×240 (ook geschikt voor iPod Video)
De FLV’s van de screencasts die ik maak werken (nog) niet in Breeze vanwege de gebruikte compressiemethode. Ik heb wel een versie van de FLV gemaakt die wél werkt. Je kunt het verschil in kwaliteit zien:
FLV FLV-versie voor in Breeze
[19-01-2007] De screencast is nu ook opgenomen in de SURFnet Kennisbank

[09-08-2007] Ik weet niet precies per wanneer, maar een tijdje geleden heeft YouTube een wijziging aangebracht in de codec die ze gebruiken. De FLV’s van YouTube spelen op dit moment niet meer af in Adobe Connect (de opvolger van Breeze).

 Reacties uitgeschakeld voor Video gebruiken in Breeze Meeting  Tags: